Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen, 14-03-2007

Agenten betrappen snelheidsovertreder

MEPPEL - Dinsdagavond reden surveillerende agenten op de N 375 in een niet-herkenbare politieauto. Daar werden zij ingehaald door de bestuurder van een personenauto. Deze reed met zon hoge snelheid dat zij deze bestuurder achtervolgden. Daarbij is een snelheid (na correctie) van 145 km/uur gemeten, ter plaatse is een snelheid van 80 km/uur toegestaan. Het rijbewijs van de 44-jarige bestuurder uit Nieuwleusen werd ingevorderd maar hij kon deze niet afgeven omdat hij het thuis had liggen. Controle achteraf leerde dat het rijbewijs van de man reeds vanaf 2001 ongeldig was. (07121102)

Rijden zonder geldig rijbewijs beboet

EMMEN Dinsdagavond is een 23-jarige Emmenaar aangehouden aan de Hondsrugweg voor het rijden met een geschorst rijbewijs. Hiervoor kreeg hij een proces verbaal uitgereikt. De agenten herkenden de 23-jarige passagier uit Oude Pekela. Hij werd nog gezocht als verdachte van mishandeling. Hij is hierop aangehouden. (07-121086)

Alcomobilist aangehouden

DIEVERBRUG Maandagavond is tijdens een alcoholcontrole aan de Rijksweg een 26-jarige man uit Meppel aangehouden. De man stopte zonder dat hij een stopteken kreeg. De voorkant van de auto was beschadigd, hij had een kapotte voorruit en er zat geen band om zijn linkerwiel. Uit de blaastest bleek een promillage van 1.5. De verdachte had meerdere verklaringen voor de schade aan zijn auto. Hiervan werd proces verbaal opgemaakt. Dinsdag bekende hij een verkeersbord aan de N371 te Havelte te hebben omgereden. (07-120749)

Diefstal drank uit vrachtwagen
ROGAT Op donderdagochtend heeft een 22-jarige man uit Kloosterburen, namens zijn werkgever, aangifte gedaan van diefstal uit en vernieling van een vrachtwagen. De vrachtwagen stond geparkeerd in Rogat. Het afdekzeil werd kapotgesneden en twee pallets met alcoholhoudende drank (444 flessen) werden weggenomen. Ook de dekzeilen van andere vrachtwagens die daar stonden werden opengesneden. Of ook hier spullen uit zijn weggenomen is nog niet bekend. (07-121127)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer tel. 0592 - 45 1280.