AutoRai

De Kia Sportage X-pression: SUV aantrekkingskracht op hoog luxeniveau

(3/14/2007)
De Sportage van Kia mag zich in Nederland verheugen in een grote aantrekkingskracht. Tijdens de AutoRAI presenteert Kia met de X-pression een exclusieve versie van de Sportage.

Automobilisten die zich willen onderscheiden, maar geen compromis willen sluiten op het gebied van ruimte, comfort en praktisch gebruiksgemak, voelen zich aangesproken door de belangrijkste kenmerken van de Sportage: een aansprekende, moderne vormgeving, vierwielaandrijving, een uitstekend personenautocomfort en vijf deuren plus een handige variabele indeling dankzij de grote hoeveelheid binnenruimte.
Kia Sportage X-pression
Vierwielaangedreven SUVâs zijn tegenwoordig al van veel luxe voorzien maar de Sportage van Kia is zelfs vanaf de basisuitvoering uitgerust met tal van luxe- en comfort brengende extraâs zoals voorruitverwarming, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, airconditioning met pollenfilter, cruise control, mistlampen vóór, elektrisch verstelbare buitenspiegels, elektrische ramen voor/achter, twee airbags, een in hoogte verstelbaar stuur, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel met kantelbare zitting en lendensteun, een verstelbare rugleuning voor de achterpassagiers en een 12V stopcontact voorin én achter in de bagageruimte. Voor de X-pression fungeerde de Sportage X-ecutive als basis, waarvan de uitrusting al behoorlijk compleet is. Zo beschikt deze uitvoering standaard over onder andere een met leer bekleed stuurwiel, handrem en pookknop, een boordcomputer, elektrisch verwarmde buitenspiegels, climate control, een air quality control systeem, zijairbags en gordijnairbags.
De X-pression voegt aan die toch al rijke uitrusting een aantal interessante accessoires toe:

* Een stijlvolle one-tone kleur: Smokey Brown, Satin Silver, Black Cherry of Smart Blue

* Een volledig zwart lederen bekleding

* Stoelverwarming

* Privacy glass

Kia Sportage SUV: alleskunner
Naast het gebruiksgemak is bij het ontwerp van de Sportage veel aandacht geschonken aan de âhandlingâ van de auto. Want naast de comfortvoorzieningen van de Sportage zijn de onafhankelijke wielophanging, de schroefveren en de dempers afgestemd op een mix van comfort en een sportief weggedrag die op Europese wegen gewenst is. Daarnaast zijn de off-road prestaties en de rijprestaties op onverhard indrukwekkend.

Naast de uitgebreide gebruiksmogelijkheden biedt de Sportage ook ruime keus op het gebied van de motorisatie. Leverbaar zijn een 2.0 CVVT en een snelle 2.7 V6 benzinemotor, terwijl uiteraard ook een dieselkrachtbron beschikbaar is in de vorm van de krachtige 2.0 CRDi common-rail diesel. De viercilinder benzinemotor heeft een vaste combinatie met de handgeschakelde vijftraps transmissie, terwijl de V6 altijd gekoppeld is aan de viertraps âsportshiftâ automaat. De dieselmotor kan zowel met een handgeschakelde als een automatische transmissie gekozen worden.

Uitdagend luxueus alternatief
Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland: âIn het zwaarbevochten SUV-segment, dat feitelijk is âopengebrokenâ voor een breed publiek met de introductie van de Kia Sorento, neemt de Sportage een aparte positie in. Dankzij de vormgeving, de moderne techniek met diverse motorenopties en ook zeker de zeer uitgebreide uitrusting in de diverse modellen, biedt de Sportage een zeer interessant alternatief voor de SUV-liefhebber. De Kia Sportage X-pression gaat zelfs nog een flinke stap verder, waardoor de SUV-aantrekkingskracht verder wordt verhoogd.â

Kia Nederland introduceert de X-pression in een gelimiteerde serie op de komende AutoRAI, met een zeer onderscheidende vanafprijs van ⬠27.080,-.