AutoRai

Mazda Motor Europe op koers voor uitstekend boekjaar

(3/14/2007)
Ondanks dat de personenautoverkopen in Europa in februari stagneerden door tegenvallende resultaten in Duitsland als gevolg van een belastingverhoging, blijven de verkopen van Mazda in Europa maar stijgen.

Met nog minder dan één maand te gaan in het lopende boekjaar (tot 1 april a.s.) heeft Mazda in Europa inmiddels 263.417 personenautoâs verkocht. Een stijging van 8,2% ofwel 20.028 eenheden vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, waarmee de onderneming uitstekend op koers ligt voor een buitengewoon resultaat in het lopende boekjaar.

In de afgelopen maand februari boekten 11 markten een verkoopstijging, waarbij drie markten zelfs een absoluut februari-record vestigden. Rusland vertoon nog steeds de meest significante groei, met een recordverkoop van 3.262 eenheden, 59% meer dan februari vorig jaar. Ook Oostenrijk (inclusief de landen in Zuidoost Europa) boekte met
1.900 personenautoâs een record (+6,3%) en Portugal scoorde met 396 eenheden een stijging van 10% vergeleken met februari vorig jaar.

Mazda Ierland hield de opgaande lijn vast na het record in januari met een voortreffelijke maand februari, waarin een verkoopstijging van 32% te noteren viel. Ook in Noord Europa wint Mazda aan populariteit, gezien het succes in Scandinavië. De verkopen stegen daar met 31% tot een volume van 1.340 eenheden in februari. Denemarken was koploper met de beste maand februari in tien jaar tijd, een stijging van 44%. Ook in Noorwegen (+22%) en in Zweden (+10%) vielen uitstekende scores te noteren. In Finland (inclusief de drie Baltische Staten) stegen de verkopen met bijna 21% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

De totale verkoop van Mazda Motor Europe kwam in februari uit op een fraaie 20.500 eenheden, net iets minder (4%) dan het resultaat van vorig jaar, dat toen bijna een record betekende.