Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 14-03-2007

Credit-card

UTRECHT - Een 41-jarige Amsterdammer werd op dinsdag 13 maart aangehouden voor misbruik van een credit-card.

Rond 23.45 uur werd gezien dat een man zich erg verdacht ophield bij een pinautomaat aan de Churchilllaan. Direct gingen enkele politie-eenheden ter plaatse. Agenten zagen een auto vanuit de richting van de pinautomaat komen rijden en het voertuig werd klemgereden.

De verdachte, een 41-jarige Amsterdammer, werd aangehouden. In zijn auto werd een credit-card op een andere naam aangetroffen en een bedrag van enkele duizenden euro's. Dat werd in beslag genomen. De Amsterdammer is naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Veel te veel

UTRECHT - Een automobiliste bleek op dinsdagavond 13 maart veel te diep in meerdere glaasjes te hebben gekeken.

Rond 22.00 uur reed een automobiliste, een 31-jarige vrouw uit Heerde, over het Zandpad. Daarbij botste zij tegen een geparkeerde auto, maar reed vervolgens door. Een getuige zag dit gebeuren en belde de politie. Agenten gingen ter plaatse, spraken met de getuige en hoorde van hem dat de betreffende automobiliste haar auto verderop geparkeerd had en er nog in zat.

De agenten gingen naar de vrouw toe. Zij zagen dat de vrouw op dat moment drugs opsnoof. Daarop werd zij aangehouden. In de auto werd een kleine gebruikershoeveelheid drugs aangetroffen. Deze werd in beslag genomen.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat zij kennelijk ook te veel alcohol had genuttigd. Bij de ademanalyse blies zij 790 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

De agenten gingen nog terug naar de plaats waar de aangereden auto geparkeerd stond. De auto bleek inmiddels te zijn verdwenen.

Kledingdiefstal

UTRECHT - Twee jongedames werden op dinsdag 13 maart aangehouden op verdenking van kledingdiefstal.

Rond 18.00 uur zag en hoorde een beveiliger het alarm van een beveiligingspoortje afgaan toen twee jongedames de winkel verlieten. Hij sprak beiden aan en één van hen had een zevental kledingstukken en een tasje bij zich, waar zij geen bonnetje van kon tonen. Beide meisjes, 18 en 20 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort en Utrecht, werden aangehouden en kort daarna aan de politie overgedragen.

Bij hun verhoor verklaarde de 20-jarige verdachte dat zij de spullen inderdaad had gestolen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. De 18-jarige verdachte verklaarde niet te hebben geweten dat haar vriendin de kleding had gestolen. Beiden werden kort na 22.00 uur heengezonden.

Noodstop

UTRECHT - Omdat een bus een noodstop moest maken, raakten op dinsdag 13 maart enkele passagiers gewond.

Rond 17.30 uur reed een 57-jarige automobilist uit Amersfoort over de rijbaan van de Biltstraat, komende uit de richting van de Berekuil. Links schuin achter hem reed een 24-jarige buschauffeur met een stadsbus over de busbaan. Plotseling week de automobilist naar links uit, kwam daarbij op de busbaan, waardoor de buschauffeur een noodstop moest maken om een aanrijding te voorkomen.

Door de noodstop raakten twee buspassagiers, een 18-jarige jongedame uit Utrecht en een 35-jarige vrouw uit Leiden, lichtgewond. Beiden werden per ambulance naar het Diaconessenhuis in Utrecht gebracht. Zij mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Valpartij

UTRECHT - Een fietsster raakte op dinsdag 13 maart gewond bij een valpartij.

Rond 16.00 uur fietste een 35-jarige vrouw uit Utrecht over het fietspad van de Leidseveer in de richting van de tunnel. Door nog onbekende oorzaak sloeg zij met haar fiets over de kop. Daarbij liep de Utrechtse een wond aan haar hoofd op. Zij werd per ambulance naar het UMC gebracht.

Busbaan

UTRECHT - Op dinsdagochtend 13 maart werd gedurende een half uur op de Vleutenseweg gecontroleerd op het rijden over de busbaan.

Negentien automobilisten verkeerden kennelijk in de veronderstelling dat hun auto was uitgegroeid tot een bus. Allen werden bekeurd voor het illegale gebruik van de busbaan. Zij krijgen hun bekeuring binnenkort thuisgestuurd.