Persberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 14-03-2007

Niet afgerekend

VEENENDAAL De politie heeft dinsdagmorgen 13 maart om 11.00 uur een 14-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De jongen werd betrapt toen hij in een winkel aan de Kerkewijk een hoeveelheid snoep meenam. De snoep werd teruggegeven aan de eigenaar en de jongen kreeg een verwijzing naar bureau Halt. De ouders zijn in kennis gesteld.

Later in de middag hield de politie in een winkel aan de Veenslag een 15-jarig meisje uit Ede aan voor het plegen van een winkeldiefstal.

Zij was betrapt op het stelen van een oorbel en werd door het winkelpersoneel overgedragen aan de politie. Afdoening vindt plaats via bureau Halt. De moeder van het meisje werd op de hoogte gebracht.

Gestolen boot gevonden

COTHEN De politie heeft dinsdag 13 maart een gestolen sloep aangetroffen in een loods aan de Wijkersloot.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie namen agenten een kijkje in de loods en troffen zij het vaartuig aan. De boot bleek te zijn gestolen in Heerhugowaard. De politie heeft de recherche van Heerhugowaard in kennis gesteld. Zij doen verder onderzoek.

Te snel

RENSWOUDE De politie heeft dinsdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Emminkhuizerlaan.

Acht automobilisten hielden zich niet aan de toegestane maximumsnelheid van 60 kilometer per uur en kregen een bekeuring. De top lag op 92 kilometer per uur.

Brand in bedrijf

VEENENDAAL In de nacht van dinsdag op woensdag 14 maart vond er in een bedrijf aan de Storkstraat een middelbrand plaats.

Rond 00.10 kreeg de politie de melding dat het inbraakalarm werd geactiveerd. Ter plaatse zagen de agenten dat er in het pand een vuurhaard was en werd de brandweer in kennis gesteld. De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De politie roept eventuele getuigen op contact te zoeken met de politie van het district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het telefoonnummer 0800-7000.