Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 14-03-2007

Verdachte viskar aangehouden

IJSSELSTEIN De politie heeft de verdachte die met een gestolen viskar dwars door IJsselstein is gaan rijden, aangehouden op maandag 12 maart omstreeks 18.05 uur.

Het gaat om een 23-jarige man uit IJsselstein. De man wordt verdacht van diefstal door middel van geweld, poging tot doodslag/zware mishandeling, doorrijden na aanrijding, joy-riding, vernieling en het in gevaar brengen van het verkeer.

Na het incident is de politie bezig geweest met het intensief opsporen van de verdachte en het volledig in beeld brengen van de gebeurtenissen. Uiteindelijk lukte het afgelopen maandag de verdachte aan te houden die ondergedoken was.

De verdachte zit nog vast en is inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Verkeerscontrole

HOUTEN De politie heeft maandagmiddag 12 maart een verkeerscontrole gehouden op De Staart.

Er werd met name gelet op het negeren van het rode verkeerslicht en het gebruik van het juiste voorsorteervak op de kruising met De Rede. Acht bestuurders kregen een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht. Vier Automobilisten werden bekeurd voor het onjuist gebruiken van het voorsorteervak. De controle wordt herhaald.

Ongeval met letsel

EVERDINGEN Op de Lange Meent vond dinsdagavond 13 maart om 18.10 uur een aanrijding met letsel plaats.

De chauffeur van een stadsbus was tegen de achterzijde van een fiets gereden, waardoor de fietser kwam te vallen. De fiets raakte beschadigd en de bestuurder, een 36-jarige inwoner van Schoonrewoerd, liep letsel op aan het gezicht en zijn handen. De chauffeur van de bus is na de aanrijding niet gestopt en zal over het incident nog nader verhoord worden. Ambulancepersoneel heeft de onfortuinlijke fietser ter plaatse behandeld. De politie maakt proces-verbaal op.

Zwartrijdster

NIEUWEGEIN Controleurs op de tram van Utrecht naar Nieuwegein betrapten dinsdagmiddag om 17.30 uur een 15-jarige inwoonster uit De Meern op zwartrijden.

Het meisje beledigde de controleurs toen zij haar aanhielden. Zij werd overgedragen aan de politie en kreeg een proces-verbaal. De vader werd op de hoogte gebracht.