Provincie Noord-Holland

Datum

14-3-2007

Onderwerp

Makkelijker instappen op buslijn 2

Carla van Twuijver

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben gisteren besloten om ruim 300.000 te investeren in de haltes van buslijn 2 in Haarlem. De gemeente krijgt de subsidie om het openbaar vervoer beter toegankelijk te maken. Dit betekent onder meer een ophoging van de bushaltes waardoor het gemakkelijker wordt om in de bus te stappen.

De route van buslijn 2 komt langs ziekenhuizen en bejaardentehuizen. Dat betekent dat mensen die slecht ter been zijn van deze lijn gebruik maken. Het ophogen van de haltes - waardoor de instap in de bus lager is- en het toegankelijk maken van de haltes voor rolstoelen maakt dat iedereen zelfstandig toegang heeft tot openbaar vervoer.

Het uiteindelijk doel van de provincie is om 46% van alle haltes in Noord-Holland aan te pakken zodat 68% van alle reizigers zelfstandig toegang heeft tot openbaar vervoer. Daarnaast worden gidslijnen aangelegd voor blinden en slechtzienden. In de periode tot 2011 gaat het om de aanpassing van 1600 bushaltes. Uitgangspunt van het besluit is de Rijksdoelstelling voor de verbetering van toegankelijkheid in het openbaar stads- en streekvervoer.