Gemeente Vlaardingen


School dankzij circus voor Kenia

14 maart 2007

Bewonersorganisatie De Toekomst organiseerde enige tijd geleden een circus, waarvan de opbrengst bestemd was voor het ontwikkelingsproject van scholengemeenschap Groen van Prinsterer.

Onlangs is het schoolgebouw officieel geopend door docent Wim van den Burg. Hij leidt al jarenlang een project in de provincie Mpeketoni in een afgelegen gebied in het noorden van Kenia. De gemeente Vlaardingen en woningbouwvereniging Waterweg Wonen hebben eveneens een financiële bijdrage geleverd. De school staat in de nederzetting Muhammarani.

Onbetaald aan de slag

Vanaf volgende maand gaan er maandelijks dokters en tandartsen uit heel Nederland onbetaald aan de slag in de kliniek, die in het dorp Baharini met geld uit Vlaardingen en het Westland is betaald. De Deense hulporganisatie Danida heeft belangeloos een nieuwe en kostbare tandartspraktijk geleverd. In een omtrek van 600 kilometer was tandheelkundige hulp niet beschikbaar. Er wordt tevens een mobiele kliniek opgezet.

Het project gaat zich ook bezighouden met de economische verbetering van het gebied. Er is een proeftuin aangelegd en er gaan experts uit Nederland naar Kenia om de kwaliteit en de kwantiteit van de landbouwproductie te verhogen. Dit zal een belangrijk wapen worden in de strijd tegen de hongersnood.