Politie Haaglanden

persberichten 14 maart

Haaglanden, 14-03-2007

Politie zoekt getuigen straatroof gsm
Den Haag Politie Haaglanden zoekt getuigen van straatroof door een man met een fors postuur en zwart stekeltjes haar. Een 16-jarige vrouw werd dinsdag 13 maart beroofd van haar gsm. De vrouw liep richting de eindhalte van tramlijn 9, op de Melis Stokelaan over het fietspad naast de trambaan tussen de Beresteinlaan en de Dreef. De verdachte kwam van achteren en legde een hand over haar mond. Ondertussen rukte hij haar mobiele telefoon uit haar hand. Hij rende vervolgens weg in de richting van de Melis Stokezijde. Het slachtoffer is lichamelijk en geestelijk gehandicapt en erg onder de indruk van deze laffe straatroof. Heeft u informatie die de politie helpt bij de opsporing van de verdachte? Belt u dan met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via: 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Aanrijding met letsel
Den Haag - Een 29-jarige Hagenaar raakte op dinsdag 13 maart om 22.30 uur gewond bij een aanrijding op de Calandstraat. De man reed over de linkerrijstrook. Een 31-jarige Hagenaar, reed op de rechterrijstrook van dezelfde weg. Deze bestuurder wilde een baan opschuiven om linksaf te slaan, maar zag hierbij de 29-jarige automobilist over het hoofd. Deze automobilist werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De andere man bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies als beginnend bestuurder 225 ugl.

Duur telefoontje
Den Haag - De politie hield dinsdag 13 maart om 16.45 uur op het Heeswijkplein een 32-jarige Hagenaar aan voor diverse overtredingen. Agenten zagen dat de man al rijdend achter het stuur zat te bellen. Bij de staandehouding kwam de alcohollucht de agenten tegemoet. Aan het bureau blies de man 520 ugl. Voor het niet handsfree bellen en rijden onder invloed kreeg de man een boete van in totaal 610,-.

Dronken op een gestolen bromfiets
Den Haag - De politie hield dinsdag 13 maart om 22.45 uur op de Melis Stokelaan een 17-jarige Hagenaar aan voor diverse overtredingen. Agenten zagen de jongen op een bromfiets rijden waarvan de kentekenplaat ontbrak. Bij staandehouding roken de agenten een sterkte alcohollucht. Aan het bureau blies de man 640 ugl. Ook bleek hij te rijden zonder geldig rijbewijs of bromfietscertificaat. Bij nader onderzoek bleek de bromfiets te zijn gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal.

Een op de tien bestuurders te snel over de Benoordenhoutseweg Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole zijn dinsdag 13 maart op de Benoordenhoutseweg 1130 bestuurders de lasergun en de radarauto gepasseerd. Een op de tien bestuurders reed sneller dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/uur. In totaal zullen 11 bestuurders binnenkort een bekeuring in de brievenbus ontvangen.

Paarden op hol
Wassenaar - Een op hol geslagen paard rende zondag 11 maart om 12.00 uur een terras van een horecagelegenheid op aan de Wassenaarseslag. Het aanwezige publiek op het terras schrok van alle commotie. Via het terras rende het dier verder en kwam daarbij vast te zitten in het prikkeldraad. Nadat hij zich los had gerukt, rende het dier weg. De schade bleef beperkt, tenminste zo leek het. Een echtpaar dat op het terras had gezeten met hun 2,5 maanden oude baby kwam met de schrik vrij. Het paard sprong over de kinderwagen en beschadigde daarbij met zijn hoeven de wagen. De baby leek in eerste instantie in orde, maar bleek thuis geen voeding meer binnen te houden. Vermoedelijk heeft het paard het kindje geraakt. Het kleine slachtoffertje staat onder doktersbehandeling. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van het paard. Een 33-jarige Haagse viel dinsdag 13 maart rond 13.30 uur van haar op hol geslagen paard op de Nieuweg. Waardoor het paard op hol sloeg is onbekend. Het slachtoffer bleef het paard aan de teugels vast houden, maar kwam ten val. Het paard schopte haar tegen het hoofd. Zij is met hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Snelheidscontrole met de radar
Leidschendam - De politie hield dinsdag 13 maart tussen 12.00 en 12.30 uur een snelheidscontrole op het Oosteinde. In totaal controleerde zij 380 stuks, waarvan 13 automobilisten de maximum snelheid van 60 km/u overtraden. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.

130 armer zonder broek
Leidschendam - Bij een winkel aan het Duindoorn, dacht een 60-jarige Hagenaar dinsdag 13 maart rond 14.00 uur weg te komen met een gestolen joggingbroek ter waarde van 18,-. Medewerkers van de winkel betrapten de man, de broek moest hij teruggeven aan de winkel en de politie gaf hem een boete van 130,-.

Drie aanhoudingen na straatroof
Leidschendam - Op zaterdag 28 oktober 2006 werd kort na middernacht een 13-jarige Nootdorper beroofd van zijn mobiele telefoon. Hij fietste met een vriend over de Heuvelweg toen hij door twee Zoetermeerse jongens, in de leeftijd van 15 en 16 jaar, onder bedreiging met geweld werd beroofd van zijn mobiele telefoon. Na een uitgebreid onderzoek bleek dat een 30-jarige Voorburger zich had schuldig gemaakt aan heling. Hij had de GSM voor een vriendenprijs gekocht van de beide daders. Ook een 19-jarige man uit Nieuwkoop moest aan het politiebureau een verklaring afleggen. Hij had de mobiele telefoon een week in zijn bezit gehad. De politie wist op dinsdag 13 maart de beide Zoetermeerders aan te houden. Zij bekenden de beroving te hebben gepleegd. De verdachten worden vandaag 14 maart voorgeleidt bij de rechter-commissaris.

29 bestuurders zonder gordel
Rijswijk - De politie hield dinsdag 13 maart tussen 13.30 en 17.30 uur een gordelcontrole op de Generaal Spoorlaan ter hoogte van de schouwburg. Zij controleerde in totaal 475 automobilisten. Hiervan kregen 29 bestuurders een proces-verbaal voor het rijden zonder gordel, één bestuurder voor het mobiel bellen tijdens het rijden en nog een andere bestuurder voor het tegen het verkeer inrijden.

Drie keer gesignaleerd
De Lier - Politieagenten controleerden dinsdag 13 maart rond 16.00 uur een 26-jarige automobilist op het Diepenburg. Hij bleek nog diverse boetes open te hebben staan. Voor het rijden zonder juiste verzekering, het rijden met een ontzegging rjibevoegdheid en het rijden onder invloed. Aan het politiebureau moest de man 450 euro direct afrekenen en zijn rijbewijs inleveren.

Vrouw ziet diefstal eigen scooter
Wateringen - Opgeschrikt door een geluid ging een 35-jarige vrouw uit Wateringen woensdagochtend rond 01.00 uur bij haar kinderen kijken. Toen zij uit het raam keek van haar woning aan de Dr. Schaepmanstraat zag zij twee getinte jongens, rond de 14 á 16 jaar met donker haar en donkere kleding bij haar motorscooter staan. Deze stond op slot ter hoogte van het partycentrum. Het slachtoffer klopte op het raam, maar dit had geen zin. De jongens liepen met de rode motorscooter weg in de richting van de Dr. Poelsstraat/Harry Hoekstraat. De politie begon snel met een zoekactie, maar heeft niets meer aangetroffen. Heeft u informatie over de diefstal die de politie helpt de opsporing van de verdachten? Belt u dan met de recherche van politiebureau Westland via: 0900 - 8844. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Zwangere naar ziekenhuis na aanrijding
Delft Een 23-jarige zwangere inwoonster van Delft is dinsdagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat zij betrokken was geraakt bij een aanrijding op de Voorhofdreef. Het slachtoffer zat omstreeks half negen als passagier in een auto. Toen de bestuurder van rijbaan wilde verwisselen, keek hij niet naast zich. Daardoor raakte hij een andere auto, verloor de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw had na de aanrijding last van haar buik en moest ter controle naar het ziekenhuis.

Geluidsapparatuur in beslag genomen
Delft De politie heeft dinsdagnacht omstreeks half twee de geluidsapparatuur van een 28-jarige Delftenaar in beslag genomen. Vanuit de woning van de man aan de Stalpaert van der Wieleweg werd de afgelopen tijd geregeld geluidsoverlast veroorzaakt. Dinsdagavond was het opnieuw raak. Politieagenten gingen bij de bewoner langs en dreigden zijn stereo-installatie in beslag te nemen als hij de muziek niet zachter zou zetten. De man, die de agenten met een groot mes in zijn hand welkom heette, zette daarop de muziek uit. Omstreeks half twee kwamen echter opnieuw klachten over herrie binnen. Toen de politie constateerde dat er inderdaad opnieuw sprake was van geluidsoverlast, werd de bewoner verteld dat zijn apparatuur in beslag zou worden genomen. De man is kennelijk zijn huis uit gevlucht, want toen de politie de woning even later binnenviel, was hij verdwenen. Zijn apparatuur is meegenomen.

Gewonde bij aanrijding
Delft Bij een aanrijding tussen drie personenautos is dinsdagochtend omstreeks elf uur een 71-jarige man gewond geraakt. De bestuurder van één van de autos botste op de Vrijenbanselaan op twee autos die achter elkaar voor het stoplicht stonden te wachten. De 71-jarige is met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De overige inzittenden van de autos bleven ongedeerd.

Minderjarige naar Halt
Zoetermeer Twee meisjes (14 en 15 jaar) werden dinsdag 13 maart om 18.00 uur aangehouden in een winkel aan de Burgemeester van Leeuwenpassage. Uit onderzoek bleek dat de 15-jarige niets met de diefstal te maken had. De 14-jarige kreeg na overleg met haar ouders een Halt-verwijzing.

Bromfietser gewond bij aanrijding
Zoetermeer Een 16-jarige bromfietser uit Zoetermeer raakte dinsdag 13 maart om 18.20 uur gewond bij een aanrijding op de Van Diestlaan. De jongen werd aangereden op het moment dat hij een auto wilde inhalen. De 51-jarige automobilist uit Bergerschenhoek was aan het keren en zag de bromfietser niet naderen. De jongen raakte gewond aan zijn knie.

Aanhangwagen doorklieft lantaarnpaal
Zoetermeer Een 49-jarige automobilist uit Zoetermeer veroorzaakte dinsdag 13 maart om 18.45 uur wel een heel bijzondere aanrijding. De man had achter zijn auto een aanhangwagen gekoppeld waarvan de zijklep openschoot. De klep doorkliefde vervolgens een lantaarnpaal die door de klap volledig afbrak. De aanhangwagen raakte eveneens zwaar beschadigd.

Verdachten diefstal auto-emblemen aangehouden
Zoetermeer Dankzij oplettende buurtbewoners werden dinsdag 13 maart om 21.00 uur twee jongens uit Zoetermeer (14 jaar) aangehouden. De jongens maakten deel uit van een groepje van vijf jongeren die op de Plesmanstraat auto-emblemen aan het lospeuteren waren. Nadat zij waren betrapt rende de groep hard weg, twee konden worden achterhaald. De politie onderzoekt of zij verantwoordelijk zijn voor de diefstal van enkele auto-emblemen van personenautos. De politie kent de identiteit van de ontsnapte jongeren.