Gemeente Rhenen


---

uitbreiding begraafplaats De Larikshof

De gemeente Rhenen heeft overeenstemming bereikt met de Hervormde Gemeente Rhenen over de aankoop van een vijf hectare groot perceel aan de Autoweg voor de uitbreiding van begraafplaats De Larikshof. In de toekomst kunnen op deze uitbreiding ongeveer 2.900 mensen begraven worden.

Begraafplaats De Larikshof is in 1981 in gebruik genomen. De gemeente Rhenen is vanaf 2002 bezig met een uitbreiding van de begraafplaats. Aanleiding was de capaciteitsplanning die dat jaar werd opgesteld. Eerst richtte de gemeente zich op de uitbreiding aan de noordzijde van de Larikshof. Een uitbreiding daar is niet mogelijk omdat er geen geschikte locatie voor boscompensatie in de gemeente Rhenen kon worden gevonden.

Daarom heeft het gemeentestuur besloten af te zien van een uitbreiding ten noorden van begraafplaats De Larikshof. En is er gekozen voor een locatie ten westen van de huidige begraafplaats. De huidige begraafplaats zal vermoedelijk in 2008 vol zijn. De laatste mogelijkheid, begraven op de inbreidinglocaties, is dan uitgenut.

persbericht 14 maart 2007

---