Mieloo & Alexander implementeert video-RFID trackingsysteem bij Sony Logistics Europe

Toepassing RFID leidt tot structurele efficiencyverbeteringen en hogere betrouwbaarheid in de supply chain

Hoofddorp, 14 maart 2007 - Sony Logistics Europe (SLE), het Europese distributiecentrum van Sony in Tilburg, is in februari 2007 gestart met een geïntegreerd video-RFID trackingsysteem dat de goederenstroom optimaliseert en bovendien zorgt voor een waterdicht bewijs van levering. Het systeem - een van de eerste full scope UHF/EOC Gen RFID-implementaties in Europa - is geïmplementeerd door Mieloo & Alexander Business Integrators uit Hoofddorp.

Het volgsysteem wordt gebruikt voor alle zendingen bestemd voor de Duitse markt. Alle dozen en pallets worden van een RFID-tag voorzien en op video vastgelegd. De RFID-data worden vervolgens op het videobeeld geprojecteerd. Dit maakt het mogelijk om individuele items te volgen, zowel in het systeem als op video. Aan de hand van de opgeslagen videobeelden is het verloop van een zending te verifiëren. Klantvragen over zendingen zijn vanaf nu te beantwoorden met ondersteuning van beeldmateriaal. Indien gewenst stuurt Sony via een link of op CD het betreffende videobestand. SLE verwacht de investeringen binnen ongeveer een jaar terug te verdienen.

Gerard de Witt, managing director van Sony Logistics Europe: "Door de toepassing van RFID-technologie zijn wij in staat structurele efficiencyverbeteringen en een hogere mate van betrouwbaarheid in onze logistieke ketens te realiseren. Daarnaast kunnen we met RFID tegemoetkomen aan de behoefte van onze marketing- en serviceafdelingen om sommige productcategorieën op serienummerniveau te volgen. Mieloo & Alexander heeft een knappe prestatie neergezet door in zeer korte tijd een 'state of the art'-systeem neer te zetten. We zijn er erg blij mee"

Sander Merkx, mede-oprichter en partner van Mieloo & Alexander: "Uit eerdere tests en pilots bleek dat de huidige RFID-technologie voldoende uitgekristalliseerd was voor de realisatie van dit project. Echter, bij de implementatie bleek dat er toch veel meer komt kijken bij het oplossen van de complexe, UHF/RF-specifieke issues als cross-reads en multi reader-interferentie. Onze consultants waren desondanks in staat het project in recordtijd tot een goed einde te brengen. Dit is een prestatie van formaat vooral wanneer je bedenkt dat het hier gaat om een erg groot en erg vernieuwend project. Het aantal readers op locatie en het aantal tags dat er dagelijks doorheen gaat is zeer hoog. Ook is het de eerste keer dat RFID op deze manier met video geïntegreerd wordt."

Over Mieloo & Alexander

Mieloo & Alexander Business Integrators is een consultancybedrijf gespecialiseerd in 'technology enabled supply chain improvement, met een focus op supply chain management en visibility door de inzet van innovatieve informatietechnologie (RFID). De hoog opgeleide consultants ontwerpen, plannen, en implementeren geavanceerde Supply Chain-oplossingen met een centrale rol voor RFID- Electronic Product Code (EPC) en Real Time Locating-toepassingen. De klanten van Mieloo & Alexander bevinden zich in heel West-Europa, waaronder multinationals zoals Sony, Akzo Nobel, KPN, ASML, TNT en Hitachi. Het hoofdkantoor van Mieloo & Alexander bevindt zich in Hoofddorp. Voor meer informatie, zie http://www.mielooandalexander.com/

Over SLE
Sony Logistics Europe (SLE) is het primaire Europese distributiecentrum van Sony. SLE verzorgt zowel de rechtstreekse distributie aan dealers van Sony in een groot aantal landen in Europa, en bevoorraadt het grootste deel van de lokale magazijnen in Europa voor de divisies Consumentenelektronica, Entertainment (Playstation), Professionele producten en Recording Energy & Media. De doorzet van deze locatie is jaarlijks circa 500.000 M3, voor 1,2 miljoen klantorders, en jaarlijks vinden ongeveer 30.000 truckbewegingen plaats.

Voor meer informatie
Mieloo & Alexander Business Integrators
Sander Merkx
Tel.: 023 - 5656000
s.merkx(at)mielooandalexander.com

Whizpr
Ward van Beek / Erik van de Nadort
Tel.: 0317 - 410483
mieloo(at)whizpr.nl