Ingezonden persbericht


Trend Micro neemt freewaretool HijackThis over en introduceert TrendProtect, een nieuwe webreputatieplug-in

Utrecht, 14 maart 2007 - Trend Micro, Incorporated (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), marktleider op het gebied van netwerkantivirus- en internetcontentbeveiliging, heeft HijackThis aangekocht. Technische gebruikers vertrouwen massaal op deze freewaretool om spyware-infecties snel van Windows-pc's te verwijderen. Trend Micro heeft een nieuwe bètaversie van HijackThis gelanceerd en kondigt ook een bètaversie aan van TrendProtect. Dit is een nieuwe, kosteloze service voor consumenten, die reputatiemonitoring van websites en URL-filtering combineert. Met deze introducties bouwt Trend Micro voort op zijn belofte om consumenten gratis tools en diensten te bieden om de beveiliging van hun pc's naar een hoger plan te tillen. Beide tools zijn beschikbaar via TrendSecure (www.trendsecure.com). TrendSecure is de verzamelnaam voor Trend Micro's online services voor consumenten. TrendSecure is beschikbaar in het Engels, en binnenkort tevens in de Frans en Duitse taal.

HijackThis vormt de standaard in de antispywarewereld en is alom geprezen. Zo ontving de tool vijf sterren in de Editor's View van CNET. Wereldwijd hebben ruim tien miljoen gebruikers de tool gedownload. Leden van de download.com-website van CNET riepen HijackThis uit tot een van de twee beste antispywareprogramma's. Technische gebruikers kunnen zich met deze tool beschermen tegen browser-hijackers en andere lastig te verwijderen spywarebedreigingen. In tegenstelling tot een database met spywarehandtekeningen geeft HijackThis een lijst met mogelijke plekken in Windows en browsers waar spyware zich kan verbergen. HijackThis wordt veelvuldig gebruikt in webforums die mensen met geïnfecteerde computers ondersteunen. De tool creëert gedetailleerde log-files voor community-forums en biedt zo ondersteuning bij het oplossen van spywareproblemen. De bètaversie HijackThis 2.0 ondersteunt Microsoft Vista en Internet Explorer 7. Andere nieuwe mogelijkheden zijn onder andere een 'AnalyzeThis'-functie waarmee gebruikers kunnen zien hoe de gedetecteerde bedreigingen op hun pc's zich verhouden ten opzichte van die van andere HijackThis-gebruikers. Trend Micro host HijackThis 2.0 bèta op zijn TrendSecure-portal voor consumenten.

Een groeiend aantal schadelijke webpagina's infecteert computers met spyware en andere bedreigingen op het moment dat gebruikers op het web surfen. Deze werken vaak zonder interactie van de gebruiker, waardoor de infectie vaak onopgemerkt blijft. TrendProtect biedt gebruikers kleurgecodeerde informatie over de reputatie van websites en de betrouwbaarheid van afzonderlijke webpagina's. Deze informatie is gebaseerd op uitgebreide reputatiebronnen die continu worden geüpdatet. Daarnaast traceert technologie op basis van gespecificeerde filtercategorieën of een website ongewenste content bevat. De nieuwe dienst werkt met Windows Internet Explorer en FireFox, en ondersteunt zoekmachines als Google, MSN en Yahoo. Doordat TrendProtect werkt als browserplug-in, worden consumenten continu beschermd tegen ongewenste webcontent en verborgen bedreigingen tijdens het surfen op internet.

Trend Micro kan met deze nieuwe producten bedreigingsspecifieke informatie verzamelen. Deze informatie wordt vervolgens beschikbaar gesteld in de enige database die mogelijkheden biedt voor regionale sortering.

"Bedreigingen als browser-hijacking nemen sterk toe. Bovendien worden ze steeds intelligenter. Internetters moeten beschikken over meer informatie en ondersteuning om zich te kunnen beschermen. Trend Micro biedt vanuit TrendSecure diensten die de beveiligingsmogelijkheden voor consumenten vergroten", zegt Lane Bess, algemeen directeur Consumentenproducten en -diensten van Trend Micro. "Met HijackThis bieden we technisch onderlegde gebruikers een krachtige tool om geïnfecteerde apparatuur op te schonen. TrendProtect biedt een waarschuwingssysteem voor de content en betrouwbaarheid van webpagina's. Deze diensten helpen consumenten om veilig te internetten. Dit is uiterst belangrijk, zeker gezien de opkomst van sociale-netwerksites en Web 2.0."

Interactief webgebruik biedt uitgebreide mogelijkheden voor internetters om actief te communiceren. Deze interactiviteit brengt echter ook risico's met zich mee. De complexiteit van malware neemt toe, bijvoorbeeld voor wat betreft de verspreiding en infecties, met financiële fraude als uitgangspunt. Trend Micro introduceert nieuwe beveiligingsoplossingen die klanten hiertegen beschermen. HijackThis en TrendProtect vormen een aanvulling op tools als Trend Micro HouseCall en Trend Micro Mobile Security die al beschikbaar zijn via TrendSecure. Een van de nieuwe producten, Trend Micro Mobile Security 3.0, biedt antivirus, een firewall en inbraakdetectie voor smartphones.

Beschikbaarheid
HijackThis 2.0 bèta en TrendProtect bèta zijn in het Engels beschikbaar via www.trendsecure.com. De eerste versie van TrendProtect brengt .com-, .net-, .org- en .biz-webpagina's in kaart.

Consumenten kunnen op TrendSecure terecht voor beveiligingstools en -informatie, en voor abonnementen op producten die continue bescherming en detectie bieden, waaronder Trend Micro Internet Security en Trend Micro AntiVirus plus AntiSpyware. Veel van de tools en diensten op TrendSecure werken ook samen met oplossingen van andere leveranciers.

###

Over Trend Micro, Incorporated
Trend Micro, Incorporated is toonaangevend op het gebied van veilig beheer van content en bedreigingen. Trend Micro, dat in 1988 werd opgericht, voorziet individuen en organisaties in alle soorten en maten van bekroonde beveiligingssoftware, -hardware en -services. Trend Micro, dat zijn hoofdkantoor heeft in Tokio en over vestigingen in meer dan 30 landen beschikt, biedt oplossingen die worden verkocht via wederverkopers, Value-Added Resellers (VAR's) en serviceproviders over de gehele wereld. Bezoek voor aanvullende informatie en evaluatieversies van Trend Micro-producten en -diensten onze website www.trendmicro-europe.com. Trend Micro en het t-ball-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Trend Micro, Incorporated. TrendLabs is een servicemerk van Trend Micro, Incorporated. Alle overige bedrijfs- of productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectievelijke rechthebbenden.