Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 14 maart 2007

Valkenburg; aangehouden met drugs

Dinsdagmiddag heeft de politie op Sint Gerlach in Valkenburg aan de Geul een 14-jarige meisje uit Bronvaux (Fr.) en een 23-jarige man uit Metz (Fr.) aangehouden omdat zij drugs bij zich hadden.

Buurtbewoners hadden de politie gebeld omdat het tweetal veel belangstelling toonde voor woningen. Het meisje had geen identiteitsbewijs. Zij had ruim 14 gram amfetamine bij zich, terwijl haar metgezel vijf gram hasjiesj bij zich had.

Het tweetal werd ingesloten.

Maastricht; aanrijding tussen twee bromfietsen

Dinsdagavond raakten twee inwoners van Maastricht gewond toen zij op de Noorderbrug in Maastricht met hun bromfietsen frontaal met elkaar in botsing kwamen.

De slachtoffers, een 36-jarige vrouw en een 21-jarige man, werden overgebracht naar het ziekenhuis. De vouw liep onder andere enkele botbreuken op in een van haar handen. De man werd ter observatie opgenomen, hij liep vermoedelijk enkele kneuzingen op.

De aanrijding gebeurde toen de vrouw een voor haar rijdende bromfiets inhaalde en daarbij de 21-jarige Maastrichtenaar met zijn bromfiets over het hoofd zag.

De verkeersongevallendienst stelt een onderzoek in.

Maastricht; politie vindt softdrugs in woning

In een woning aan de Oboolruwe in Maastricht heeft de politie woensdagmorgen een aanzienlijke hoeveelheid hennep aangetroffen.

In een afgesloten kamer op de bovenverdieping troffen agenten 75 kilogram gedroogde hennep enkele plakken hasjiesj en enkele weegschalen aan.

Alles werd in beslag genomen. Tegen de bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; auto's in brand

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee geparkeerde auto's uitgebrand aan het Oleanderhof in Kerkrade.

Omstreeks 03.11 uur werd de brand ontdekt bij een van de voertuigen. Omdat er naast de brandende auto nog een andere auto stond, vatte deze ook vlam.

Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

|De politie stelt een onderzoek in.
Ulestraten; tft-schermen gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Bamfordweg in Ulenstraten zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twaalf tft-schermen gestolen.

De dieven zijn het pand binnen gedrongen nadat zij een ruit hadden vernield.

De politie stelt een onderzoek in.

Kerkrade; aangehouden met harddrugs

Dinsdagavond heeft de politie op de Kerkradersteenweg in Kerkrade twee personen aangehouden die harddrugs bij zich hadden.

Het tweetal, twee mannen van 20- en 27 jaar uit Aalen (D), hadden bijna 19 gram heroïne bij zich.

Beide verdachten zijn ingesloten.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --