SYLIS opent ICT-Examencentrum voor ICT-professionals in Rotterdam en omstreken

Samenwerking met Pearson-VUE zorgt voor breed examenaanbod en hoge kwaliteit examinering

Rotterdam, 14 maart 2007- SYLIS, Europees ICT-dienstverlener en kennisleider op het gebied van Microsoft- en Citrix- en Dataopslagtechnologie, heeft in samenwerking met Pearson-VUE (Virtual University Enterprises) het eerste ICT-Examencentrum in Rotterdam geopend. Het centrum richt zich op ICT-professionals uit de regio Rotterdam en biedt hen snelle en efficiënte examinering en officiële certificering voor de belangrijkste technologieën en producten van Microsoft (MCSE, MCSA), Cisco (CCNA) en vele andere. Vanaf april kunnen in het examencentrum ook Citrix-examens worden afgelegd. SYLIS verwacht het eerste jaar ruim 1000 examens af te nemen en is ervan overtuigd dat dit aantal de komende jaren aanzienlijk zal groeien.

De examens die ICT-professionals kunnen afleggen, worden geleverd door Pearson-VUE, leverancier van computergebaseerde examenfaciliteiten. Hierdoor kan het centrum een zeer uitgebreid portfolio aan examens aanbieden. Pearson-VUE waarborgt de kwaliteit van de examinering en staat er garant voor dat deze op een correcte en objectieve wijze plaatsvindt. Gecertificeerde medewerkers van SYLIS nemen de computergestuurde examens af en begeleiden de kandidaten waar nodig met de examenomgeving, de laatste voorbereidingen voor het examen en de formaliteiten.

Het initiatief voor de oprichting van het ICT-examencentrum is voortgekomen uit de eigen behoefte van SYLIS om medewerkers snel en efficiënt te kunnen examineren en certificeren. "Als ICT-dienstverlener ondervindt SYLIS dagelijks het belang van goed opgeleide en gecertificeerde medewerkers en we zien ook dat leveranciers, klanten en andere ICT-dienstverleners hier steeds meer waarde aan hechten. Met het ICT-examencentrum voorzien we dan ook in een duidelijke behoefte die de komende jaren fors zal groeien", aldus Rini Braat, trainingsmanager bij SYLIS Nederland BV.

Het examencentrum van SYLIS is gevestigd in het hoofdkantoor van SYLIS in Nederland aan de Bahialaan in Rotterdam. Het centrum is 5 dagen per week tijdens kantoortijden en op donderdag ook 's avonds geopend. Aanmelding voor examens vindt plaats via www.vue.nl.

Over SYLIS
SYLIS Nederland BV is volledig eigendom van het Franse SYLIS SA, sinds 1984 actief in West-Europa en genoteerd aan de beurs van Parijs. Het bedrijf heeft in Europa 1750 werknemers waarvan 350 in Nederland. SYLIS Nederland is Microsoft Gold Certified Partner en Citrix Gold Solution Advisor. SYLIS levert diensten voor het evalueren, plannen, bouwen, implementeren en beheren van Microsoft- en Citrix-omgevingen, van infrastructuur tot applicatiebeschikbaarheid en van Microsoft Office tot Microsoft Dynamics CRM. Onder de naam SYLIS Storage Solutions biedt het bedrijf totaaloplossingen voor datamanagement, opslag en archivering.