Gemeente Bronckhorst

Subsidie aanvragen voor 2008 kan nu

De gemeente Bronckhorst heeft sinds 1 januari jl. een nieuw Subsidiebeleid. Het jaar 2007 is nog een overgangsjaar. Vanaf 2008 worden de subsidies berekend op basis van het nieuwe beleid. Voor organisaties die op basis van het oude beleid van één van de voormalige gemeenten tot en met 2007 subsidie ontvingen, kan dit gevolgen hebben. In de meeste gevallen blijft het recht op subsidie voor deze organisaties bestaan maar wordt de subsidie hoger of lager dan men gewend was. In een aantal gevallen bestaat er helaas geen recht meer op subsidie. Daarnaast zijn er organisaties die in één van de voormalige gemeenten geen subsidie ontvingen maar op basis van het nieuwe geharmoniseerde beleid vanaf 2008 wel recht hebben op subsidie.

Op de website van de gemeente Bronckhorst (infobalie; plannen en projecten; subsidiebeleid) is het nieuwe subsidiebeleid te raadplegen en kunnen mensen beoordelen of hun organisatie in aanmerking komt voor subsidie in 2008. Daarnaast is het nieuwe beleid in te zien bij de afdeling Maatschappelijke ontwikkeling op het gemeentehuis in Hengelo Gld. De beleidsstukken zijn daar tegen betaling ook verkrijgbaar.

Wie in aanmerking denkt te komen voor subsidie, kan vóór 1 mei 2007 een aanvraagformulier voor subsidie in 2008 indienen bij de gemeente Bronckhorst. Meer informatie over de aanvraag staat op het aanvraagformulier 2008 dat verkrijgbaar is op het gemeentehuis of te downloaden via de website www.bronckhorst.nl. Voor subsidieaanvragen die na 1 mei 2007 ontvangen worden, geldt een korting op de hoogte van de subsidie. Uiterlijk 31 december van het jaar voorafgaand aan het subsidiejaar waarvoor subsidie wordt aangevraagd, ontvangen aanvragers bericht over hun aanvraag.

Voor vragen over de subsidieaanvraag 2008 kunnen mensen contact opnemen met mevrouw A. Goris, afdeling Maatschappelijke ontwikkeling, tel. (0575) 75 04 90.

Hengelo Gld., 14 maart 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --