Ingezonden persbericht


Zakelijke vliegreizen 'milieu vriendelijk' bij BCD Travel

Nieuwegein, 14 maart 2007 - BCD Travel, marktleider op het gebied van zakenreizen, is de eerste Nederlandse zakenreisorganisatie die - volledig geïntegreerd in de boekingssystemen - haar klanten vanaf 1 april dit jaar de mogelijkheid biedt om de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van vliegverkeer te compenseren. Bovendien zal BCD Travel ook de CO2 uitstoot van zakelijke vliegreizen van de eigen medewerkers gaan compenseren.

Naarmate de luchtvaartindustrie groeit, wordt haar bijdrage aan het broeikaseffect steeds groter. De luchtvaart is op dit moment verantwoordelijk voor 4% van de schadelijke uitstoot. Verwacht wordt dat dit in het jaar 2050 15% zal zijn (IPCC, 2005).

Groeiend belang
Een groeiend aantal bedrijven, overheden en andere organisaties is zich bewust van hun impact op het milieu en hebben gekozen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. In het bijzonder de overheid vervult hierin een voorbeeld en voortrekkersrol. Medewerkers verwachten van bedrijven dat zij verantwoord omgaan met milieu en maatschappij en bedrijven zoeken naar oplossingen waarmee zij kunnen aantonen dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

"BCD Travel voelt zich sterk verantwoordelijk voor de volgende generatie. Sinds 2005 zijn wij ISO 14001 milieu gecertificeerd. En naar aanleiding van een succesvolle pilot hebben wij nu al een aantal klanten dat via ons de CO2 uitstoot van haar zakelijke vliegreizen compenseert," aldus Bert Verschoor, managing director BCD Travel.

Klein percentage van de ticketprijs
Uit onderzoek van BCD Travel blijkt dat het te compenseren bedrag tussen twee en vijf procent van de ticketprijs ligt. Voorbeeld: bij een retourticket van Amsterdam naar New York is de CO2 uitstoot per persoon ongeveer 1,3 ton. De compensatiekosten bedragen in dit geval ruim zestien euro. De kosten van klimaatcompensatie worden voor deelnemende organisaties automatisch opgenomen in de facturatie van BCD Travel.

Voor compensatie heeft BCD Travel een partner gevonden in GreenSeat, onderdeel van KlimaatNeutraal Groep. Klimaatneutraal Groep compenseert de uitstoot met CO2 uit duurzame energieprojecten en bosprojecten rond de wereld. Hiermee wordt de uitstoot voorkomen c.q. gereduceerd. Onafhankelijke organisaties verifiëren en certificeren de hoeveelheid uitstoot die door deze projecten is opgeslagen en/of voorkomen.


---

Over BCD Travel
BCD Travel is de Nederlandse marktleider in zakenreismanagement. Zij is leverancier in wereldwijde reislogistiek, en zorgt er door het stroomlijnen en vereenvoudigen van het totale reisproces voor dat haar klanten maximaal besparen op de kosten voor het zakelijk reizen. Wij helpen ondernemingen in het navigeren door het complexe zakenreislandschap met vele producten, diensten en leveranciers. BCD Travel opereert in 90 landen op vijf continenten en heeft een totaal verkoopvolume van 12 miljard US Dollars en een gecombineerd aantal arbeidskrachten wereldwijd van meer dan 12.000. Kijk voor meer informatie op www.bcdtravel.nl

Over GreenSeat
GreenSeat, onderdeel van KlimaatNeutraal Groep, biedt particulieren en organisaties de mogelijkheid om de schadelijke uitstoot als gevolg van vliegreizen te compenseren via duurzame energieprojecten en de aanplant en bescherming van bossen. GreenSeat wordt gesteund door meer dan 100 reisorganisaties in Nederland en België. Iedere vlucht kan op www.greenseat.nl worden gecompenseerd, ongeacht waar of wanneer het ticket is gekocht. Zo kan iedereen zijn of haar 'grijze' stoel 'groen' maken. Klanten van GreenSeat zijn o.a. de Tweede Kamer, diverse ministeries, het Wereld Natuur Fonds, Cordaid, pensioenfonds PGGM en de Triodos bank. Een volledige klantenlijst is te vinden op de website.

Over BCD Holdings
BCD Holdings N.V. is een familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen. Het bedrijf is een marktleider in de reisindustrie en een succesvolle "niche player" in de financiële dienstverlening. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie), Airtrade (toeristische reizen) en Primary Capital (onroerend goed financiering). Het bedrijf is actief in 90 landen met 14.000 medewerkers en een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 13 miljard.