Gemeente Maassluis

Nieuwe Rekenkamercommissie van start

Vernieuwd, op volle sterkte en met een missie gaat de Rekenkamercommissie Maassluis in 2007 voortvarend van start met het doen van twee onderzoeken te weten: een onderzoek naar de inhuur van externen en een onderzoek naar de effecten van aanbevelingen uit eerder verschenen onderzoeksrapporten ten aanzien van bouwprojecten.

De eerste acties van de rekenkamercommissie in 2007 zijn het vaststellen van het jaarverslag 2006 en het jaarprogramma 2007. In het jaarverslag legt de rekenkamercommissie een inhoudelijke en financiële verantwoording af over het afgelopen jaar. In het jaarprogramma wordt een vooruitblik gegeven op de activiteiten van 2007.

Het jaarverslag 2006 en het jaarprogramma 2007 zijn aangeboden aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van Maassluis. gemeenteraad en het bevorderen van de inzichtelijkheid van het gemeentelijke functioneren en de publieke verantwoording daarover. gemeenteraad bij haar controlerende en kaderstellende taak door te onderzoeken hoe doelmatig, doeltreffend en rechtmatig de gemeente te werk gaat. Dit betekent dat de rekenkamercommissie bekijkt of de maatschappelijke doelen die de gemeente zich heeft gesteld gehaald worden en of dit op de meest efficiënte en effectieve manier gebeurt.gemeenteraad, het college en de burgers.

Het jaarverslag en jaarprogramma zijn bijgevoegd bij dit persbericht.

2006 was een overgangsjaar voor de Rekenkamercommissie Maasluis. Na de verkiezingen is de samenstelling van de rekenkamercommissie gewijzigd, de omvang verkleind en de werkwijze onder de loep genomen. De bezinning op de positionering van de rekenkamercommissie heeft geleid tot het benoemen van de ambities voor de komende jaren.

De ambities van de rekenkamercommissie zijn verwoord in de missie en de doelstellingen.

De missie van de rekenkamercommissie is het bijdragen aan het toetsen en verbeteren van de doelmatigheid en doeltreffendheid van het beleid. De doelmatigheid en doeltreffendheid van het beheer en de organisatie. De controle op de rechtmatigheid van het financieel beheer en de financiële verantwoording.

De doelstellingen zijn het vergroten van de controlerende functie van de

De rekenkamercommissie ondersteunt de gemeenteraad bij haar controlerende en kaderstellende taak door te onderzoeken hoe doelmatig, doeltreffend en rechtmatig de gemeente te werk gaat. Dit betekent dat de rekenkamercommissie bekijkt of de maatschappelijke doelen die de gemeente zich heeft gesteld gehaald worden en of dit op de meest efficiënte en effectieve manier gebeurt.

Hoewel de rekenkamercommissie de raad ondersteunt, is zij volledig onafhankelijk van de raad, het college en de ambtelijke organisatie. De rekenkamercommissie bepaalt zelf welke activiteiten en onderzoeken zij uitvoert. Zij laat zich wel inspireren door onderwerpen die worden of kunnen worden aangedragen door de

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de Rekenkamercommissie Maassluis, Mevr. mr. A. Albers, telefoon 010 - 5931831.

* Rekenkamercommissie verslag 2006.pdf