Gemeente Delft

Mooie nieuwe e-cards!

Nieuwspresentatie op Delft.nl vernieuwd

Op de homepage van de stadsite www.delft.nl , dé digitale wegwijzer van Delft, is meer ruimte gemaakt voor nieuwsberichten. Nieuw zijn de e-cards. Van Vermeers Melkmeisje en het Gezicht op Delft (toen en nu - zoek de verschillen!) tot een spectaculair spelletje met de TU-zonneboot en een prachtige 'Groeten uit...'-kaart van de mooiste plekjes.

Een van de belangrijke verbeteringen op www.delft.nl , de stadsite met maandelijks zo'n 50.000 unieke bezoekers, is de nieuwspresentatie. Vanuit stadspromotioneel oogpunt is er behoefte om op de site meer berichten te tonen over kennisintensieve zaken, toeristische onderwerpen en bedrijfsberichten. Het nieuws wordt meerdere malen per week ververst.

E-nieuwsbrief
Nieuw is ook de digitale nieuwsbrief van Delft Marketing (verantwoordelijk voor het toerisme in Delft) met uittips, kortingen en toeristische nieuwtjes. Door een e-card te versturen kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief. De bedoeling is dat de nieuwsbrief zo'n vier tot zes keer per jaar zal verschijnen.

Groeten uit...
Speciaal voor de stadsite www.delft.nl zijn prachtige Delftse e-cards gemaakt, die verwijzen naar bekende Delftse hoogtepunten, zoals Vermeer, Delfts blauw, de universiteit en de historische binnenstad.

Iedereen die de site bezoekt kan zo'n ansichtkaart versturen met foto's van Delftse gezichten of van sfeervolle plekjes uit de historische binnenstad. Ook is het mogelijk om een fantasievolle hightech kaart sturen, een bewegende kaart van Vermeers Melkmeisje en heel bijzonder is 'Het Gezicht op Delft' - toen en nu.

Twee e-cards zijn spelletjes. Vang Delftsblauwe borden op of race met de solarboat door de Delftse grachten. De spelletjes zijn niet alleen leuk om te spelen, je kunt er ook prijzen mee winnen. Eens per maand roept Delft Marketing de beste speler van de maand uit.

Evenementen
Een belangrijk onderdeel op de stadsite is de evenementenkalender. Deze wordt beheerd door de gemeente, maar kan ook extern gevuld worden. Daarvoor moet een inlogcode aangevraagd worden bij scoenen@delft.nl . Met behulp van rss-feeds kunnen bedrijven de agenda ook op hun eigen site plaatsen en internetgebruikers met een rss-reader kunnen zich abonneren op de evenementenkalender.

Delft.nl is een niet commerciële stadssite met informatie door verschillende aanbieders. De gemeente is weliswaar beheerder van de site, maar niet de enige informatieverschaffer. De toeristische informatie is afkomstig van Delft Marketing. Belangrijkste functie is informatie doorlinken en gerelateerde autonome informatie bieden. De stadsportal is bestemd voor inwoners, toeristen en bedrijven.


******



Gemeente Delft