Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Spoor van vernielingen leidt tot opsporingsberichtgeving
Publicatiedatum: 14-3-2007 14:09:19

NIJKERK Een reeks vernielingen in de nacht van vrijdag op zaterdag jongstleden (zie persbericht zondag: Vandalen trekken spoor van vernielingen in Nijkerk) vormt aanleiding om van het nieuwe convenant opsporingsberichtgeving gebruik te maken.

Onlangs zijn de drie Gelderse politieregios en Justitie met Omroep Gelderland overeengekomen dat in voorkomende gevallen specifieke vragen over onderzoeken van de politie in de vorm van opsporingsberichtgeving op TV gepresenteerd kunnen worden. Hoewel het convenant nog maar net is afgesloten, zal hiervan vanavond voor het eerst gebruik gemaakt worden.

Vernielingen Nijkerk
Via de regionale omroep vraagt de politie vanavond, woensdag 14 maart een breed publiek om medewerking bij de opsporing van vooralsnog onbekende verdachten van de reeks vernielingen in Nijkerk. Parallel daaraan heeft de politie aan inwoners van deze gemeente een speciale editie van haar Nieuwsbrief gestuurd, om ook op die manier aandacht voor het onderzoek te vragen.

Het opsporingsbericht zal bij Omroep Gelderland worden uitgezonden na de nieuwsuitzending. Vervolgens wordt het item elk uur herhaald. Het item zal ook via de website van de Omroep te bekijken zijn. Overigens is uitzending onder voorbehoud. Calamiteiten kunnen er toe leiden dat de programmering op dit punt wordt herzien.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688 221

---

Arnhem Veluwezoom

---

Jongen (16) aangehouden voor bezit van harddrugs
Publicatiedatum: 14-3-2007 14:14:56

ARNHEM - De politie heeft dinsdagavond rond 20:00 uur in de Vossenstraat in Arnhem een 16-jarige Arnhemmer aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs. De jongen zou samen met drie anderen een joint hebben gerookt wat voor overlast zou hebben gezorgd. Buurtbewoners schakelden de politie in. De jongen werd samen met zijn vrienden even later door agenten in de buurt aangetroffen. Na onderzoek werd bij de 16-jarige een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De jongen is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De Arnhemmer is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.
(07-039484)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisje (16) aangehouden na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 14-3-2007 14:12:16

ARNHEM - Een 16-jarig meisje uit Zetten is dinsdagmiddag rond 14:00 uur aangehouden in een winkel in Arnhem op verdenking van diefstal. De Zettense liep stage bij een winkel in Kronenburg en zou meerdere malen geld hebben gestolen uit de kassa. In totaal zou het gaan om een bedrag van ruim 100 euro. De 16-jarige heeft bekend en tegen haar is proces verbaal opgemaakt. Justitie beslist wat er verder met haar gaat gebeuren.
(07-039214)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw verdacht van heling en opgeven valse naam
Publicatiedatum: 14-3-2007 14:10:25

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft dinsdagochtend een twintigjarige vrouw uit Arnhem aangehouden op verdenking van heling en het opgeven van een valse naam. Toen de politie wegens overlast in een woning in de wijk Klarendal was, stuitten twee agenten op een fiets die vermoedelijk gestolen zou zijn. De adressticker van de dealer was namelijk onleesbaar gemaakt en de sticker van het framenummer was verdwenen. De bewoonster, een twintigjarige Arnhemse, verklaarde de fiets te hebben gekregen. De fiets is meegenomen naar het politiebureau waar de politie verder onderzoek heeft gedaan. Hieruit bleek dat de Arnhemse een valse naam had opgegeven. De politie heeft haar hiervoor aangehouden en proces-verbaal opgemaakt tegen de Arnhemse. Justitie beslist wat er verder met de vrouw gaat gebeuren. (07-038951)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw gewond na val met fiets

Publicatiedatum: 14-3-2007 14:07:39

ARNHEM - Een 45-jarige vrouw uit Arnhem is dinsdag in haar woonplaats gewond geraakt nadat zij met haar fiets was gevallen. De Arnhemse fietste omstreeks 8:30 uur in de Berenkuil richting de Eusebiusbinnensingel. De val zou zijn ontstaan toen een andere fietser haar in wilde halen. Hierbij zouden de sturen van beiden fietsen in elkaar zijn gekomen. De vrouw viel en kwam met haar gezicht op straat terecht. Zij is met vermoedelijk kaakletsel naar het ziekenhuis vervoerd.
(07-038929)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Twee mannen aangehouden na huiselijk geweld en bedreiging
Publicatiedatum: 14-3-2007 14:06:35

ZEVENAAR - De Zevenaarse politie heeft dinsdagavond twee mannen van 21 en 49 jaar oud uit Didam aangehouden wegens huiselijk geweld en bedreiging. De 21-jarige man zou een 45-jarig vrouw (een familielid) uit Zevenaar in haar woning hebben geduwd waardoor zij op de grond viel. Vervolgens zou de vrouw zijn bedreigd door de twee mannen. De aanleiding voor het conflict zou liggen in de relationele sfeer. De Zevenaarse schakelde de politie in. Beide mannen konden worden aangehouden in hun woonplaats en zijn in verzekering gesteld. Door de vrouw is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak verder. (07-039514)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053