Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Navigatiesysteem weg na auto-inbraak

Apeldoorn, 14-03-2007 o Onbekenden hebben woensdag (14/03) vanuit een auto die stond geparkeerd voor een woning aan de Deventerstraat een navigatiesysteem weten weg te nemen. De benadeelde heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft tussen 05.30 uur en 05.45 uur plaatsgevonden. Men kon het navigatie-systeem wegnemen door eerst een ruit te forceren. De politie roept benadeelden op om altijd aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl of na een telefonische afspraak op het politiebureau. Getuigen die iets hebben gezien of informatie hebben over deze diefstal worden verzocht te bellen via 0900-8844.

De politie adviseert autobezitters om geen navigatiesystemen die demontabel zijn in de auto te bewaren. Met name de houders van de systemen op de voorruiten blijken een aantrekkingskracht te hebben op het dievengilde. Verwijder daarom de houder en het systeem uit de auto indien deze geparkeerd staat. Een kleine tip: veeg de voorruit met een doekje schoon zodat de kring van de zuignap van de houder eveneens niet zichtbaar is.