Politie Noord-Holland-Noord

Politie zoekt getuigen van een groot aantal vernielingen

Alkmaar, 14-03-2007 o De politie is dringend op zoek naar getuigen van een grote serie vernielingen aan autos in de wijk Daalmeer in de nacht van zondag 4 op maandag 5 maart 2007. De afgelopen week is het aantal aangiftes en meldingen van gedupeerden waarvan de autos waren vernield opgelopen tot 80. Het gaat daarbij voornamelijk om het bekrassen van autos en het afbreken van antennes, spiegels en ruitenwissers.

De vernielingen vonden plaats in de Operabuurt (Fideliostraat, Aidastraat, Otellostraat, Venatorstraat, Rigolettostraat, Traviatastraat, Falstaffstraat en de Carmenstraat) in Daalmeer. Ook in de omgeving van de Bannewaard werden enkele autos vernield. Daarnaast werden in het weekend van 13 januari bijna 50 autos bekrast in de Ida Gerhartstraat in de Vroonermeer. De vernielingen in beide weekenden zijn gepleegd tussen 22.00 en 3.00 uur.

De wijkagenten van Huiswaard/Vroonermeer, de Mare en Koedijk/Daalmeer verzoeken iedereen die jongeren heeft zien lopen of fietsen in de nachten van de genoemde weekenden zich te melden bij de politie. Ook mensen die informatie hebben die van belang kan zijn bij het oplossen van deze zaak worden verzocht de politie te bellen. De politie is vooral geïnteresseerd in informatie over signalementen van jongeren die zijn gezien in deze weekendnachten en kentekens van verdachte voertuigen.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Laatst gewijzigd 14-03-2007 14:23 | © Politie Noord-Holland Noord |