Succesvolle aftrap Kilometers voor Kinderen

14.03.2007 / 14:49 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Save the children

Save the children

PERSBERICHT

14 maart 2007

Succesvolle aftrap Kilometers voor Kinderen

Vanmiddag, woensdag 14 maart, vond in Edam de Knallende Aftrap plaats van Kilometers voor Kinderen. Met een lawaaiconcert in oosterse stijl doopten ruim 80 leerlingen van De Nieuwe School te Edam de T-Ford uit 1915 waarin Dirk Regter en Peter Uithol deze zomer van Peking (Beijing) naar Parijs gaan rijden. Met hun tocht hopen zij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderwijsprojecten van Save the Children in Mongolië.

Zij zullen tijdens hun tocht zelf één van de projecten bezoeken en de kinderen in Mongolië een persoonlijke boodschap overhandigen van de kinderen in Nederland.

Regter en Uithol volgen het spoor van de eerste rally Peking-Parijs die precies 100 jaar geleden, in 1907, werd gereden. De tocht bedraagt in totaal 16.000 kilometer. Bedrijven en particulieren kunnen bijdragen door een bedrag per afgelegde kilometer te sponsoren.

De kinderen van de Nieuwe School geven alvast het goede voorbeeld. De aftrap van 14 maart was voor hen ook het startsein om, mede in het kader van 650 jaar Edam, een bedrag van 650 euro in te zamelen voor de kinderen van Mongolië.

Save the Children, opgericht in 1919, is 's werelds oudste en grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie en werkt aan blijvende verbeteringen in de levens van kinderen. Save the Children Nederland is lid van de International Save the Children Alliance, een wereldwijd netwerk van 28 onafhankelijke Save the Children organisaties die gezamenlijk werkzaam zijn in meer dan 120 landen.


---