Aedes

aedesnet.nl

Nieuws

Nazorg medewerkers Woonstichting Hulst na incident

14 maart 2007

Medewerkers van Woonstichting Hulst krijgen professionele nazorg om het gewelddadige incident van 13 maart jl. te kunnen verwerken. Een klant bedreigde het personeel en gijzelde enige tijd corporatiedirecteur Jos Valckx. Door deze ervaring zit de schrik er bij de medewerkers goed in. Het kantoor is een dag na het incident geopend, echter alle externe afspraken zijn afgezegd.

Hierdoor hebben de medewerkers alle ruimte om elkaar te steunen. Zij worden begeleid door Slachtofferhulp Nederland. De corporatie heeft geen veiligheidsprotocol, en beraadt zich om dergelijke gebeurtenissen te kunnen voorkomen. In een reactie dankt Valckx alle collega's uit de branche die steun heeft betuigd.

De klant was overgoten met een brandbare vloeistof en dreigde zichzelf in de publieksruimte van de corporatie in brand te steken. De corporatiedirecteur dirigeerde de man daarop naar zijn kamer. Daar werd Valckx door de klant gegijzeld.

Eenmaal door de politie aangehouden, vertelde de klant dat er 's avonds een explosief in zijn woning zou ontploffen. Daarop werd besloten om de woningen in de omgeving te ontruimen. Na onderzoek van de explosieven opruimingsdienst konden de bewoners terug naar huis.