Ingezonden persbericht


Persbericht

14 maart 2007

Het Midden-Brabant College uit Tilburg haalt E 3.500 op voor school in Kenia

Het Midden Brabant College (Locatie Economie en Groen) haalde vandaag op de jaarlijkse MBC dag E 3.500 binnen aan sponsorgelden voor de Chepchoina Primary School in Kenia. Jaarlijks besteedt het Midden-Brabant College aandacht aan een goed doel. Dit jaar is dat het opknappen van de school in Kenia, een project van de Tilburgse Stichting Elimu Mount Elgon.

De leerlingen en docenten waren sinds 26 februari dagelijks bezig met de voorbereidingen. De jaarlijkse MBC dag bestond dit jaar uit een dag vol met sporten, spellen en verkoop van levensmiddelen om geld op te halen. De 800 leerlingen bedenken die activiteiten zelf en verzorgen ook de uitvoering. Honderden ouders bezochten vandaag het college en deden mee aan de activiteiten. In aanloop tot de MBC dag verzorgde de stichting Elimu gedurende twee weken gastlessen in alle vijftig klassen van het Midden-Brabant College. Bestuurslid Ad Waijers is een van hen. "Het is muisstil in de klas, als je de film laat zien. Leerlingen zien nu met eigen ogen wat hun leeftijdsgenoten in Kenia allemaal nodig hebben. Die film geeft dan ook wel een heel duidelijk beeld van hoe het in Kenia op school is. En als die film is afgelopen komen de vragen los." Ad Waijers is aangenaam verrast door de vele belangstelling van de leerlingen. "Zij zijn echt geïnteresseerd en kwamen met allerlei goede ideeën om geld in te zamelen voor Chepchoina. Ik ben onder de indruk van hun inzet en betrokkenheid."

De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede het opknappen van de Chepchoina Primary School. Een basisschool met 1300 leerlingen en 11 klaslokalen. In de komende periode worden er nieuwe lokalen bijgebouwd. Betere voorzieningen betekent in Kenia simpelweg betere scholing en meer kansen op een goede toekomst. Ad Waijers "Ik vind het bijzonder dat leerlingen in Tilburg zich inzetten voor leerlingen in Kenia. Dat maakt deze actie voor ons uniek en we zijn extra trots op de prestatie van de leerlingen".

Al eerder organiseerde Elimu inzamelingsacties. Een groots Charity Dinner bracht afgelopen jaar 18.000 euro op. Met de opbrengst daarvan wordt in Kenia een nieuwe school voor voortgezet onderwijs en een ambachtschool gebouwd. Zo kunnen de kinderen na het basisonderwijs op de Chepchoina Primary School een vak leren en kans maken op een betere toekomst.

Noot voor de redactie.