Ingezonden persbericht


ISZF en SIM tekenen contract voor e-dienstverlening

Rotterdam, 12 maart 2007

ISZF en SIM hebben een contract getekend voor de ontwikkeling en implementatie van een intergemeentelijk concept voor e-dienstverlening . De opdracht is de uitkomst van een aanbesteding waarvoor vijf partijen waren uitgenodigd.

ISZF is het ICT Samenwerkingsverband Zuidwest Fryslân dat in 2004 werd opgericht door de gemeenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Lemsterland, Littenseradiel, Nijefurd en Wûnseradiel. Doel van de samenwerking is voldoende schaalgrootte te realiseren voor een effectief e-gemeente beleid. Bij de oprichting van ISZF werden de I&A-afdelingen van de deelnemende gemeenten geïntegreerd in het gemeenschappelijke Shared Service Center dat ook verantwoordelijk was voor de aanbesteding.

De opdracht aan SIM omhelst de ontwikkeling en implementatie van een webportal / frontoffice oplossing voor alle deelnemende gemeenten, de Intergemeentelijke Sociale Dienst Zuidwest Fryslân, Brandweer Bolsward ­ Littenseradiel ­ Wûnseradiel en de Intergemeentelijke Brandweer Gaasterlân-Sleat en Nijefurd. De oplossing van SIM, op basis van standaard modules, voorziet in een compleet pakket e-dienstverlening, inclusief e-formulieren, productencatalogus en modules voor o.a. Bekendmakingen en Decentrale Regelgeving.

SIM is marktleider op het gebied van gemeentelijke webportals en geïntegreerde frontoffice oplossingen. De SIM gebruikersvereniging telt op dit moment ruim 130 leden. Najaar 2006 ging ook de aanbesteding van het samenwerkingsverband Waddengemeenten naar SIM.