Beste journalist,

In het persbericht dat vanmiddag is verstuurd, over de nieuwe Axis camera, is een verkeerd typenummer genoemd. Het betreft de Axis 233D in plaats van de Axis 223D. Hieronder treft u het persbericht aan met correcte typenummers. Onze excuses voor het ongemak.

Axis introduceert 's werelds eerste dome netwerkcamera met 35x optische zoom

Progressieve scantechnologie levert hoogwaardig beeld

Rotterdam, 14 maart 2007 - Axis introduceert de Axis 233D dome netwerkcamera die beschikt over 35x optische zoom, progressieve scantechnologie en een snelle en accurate pan/tilt-functionaliteit. De absolute precisie van deze netwerkcamera levert zeer gedetailleerde beelden en maakt het mogelijk om bewegende mensen of voorwerpen te volgen over een grote afstand. De camera is bijzonder geschikt voor omgevingen met hoge beveiligingseisen, zoals luchthavens, zeehavens, stadions en casino's.

De dome netwerkcamera heeft een pan/tilt-functionaliteit die kan variëren in snelheid; de langzaamste snelheid van 0,05 graden per seconde maakt het mogelijk om een persoon die op 400 meter afstand loopt nauwkeurig te volgen. De hoogste snelheid van de pan/tilt-functionaliteit is 450 graden per seconde en deze wordt gebruikt in drukke omgevingen waar de camera veel bewegingen moet registreren. Ook beschikt de netwerkcamera over area zoom, waardoor de camera verder kan inzoomen op bepaalde gedeelten van het beeld. De camera is zowel geschikt voor gebruik binnenshuis als buitenshuis. Voor buitengebruik beschikt de camera over elektronische beeldstabilisatie, dit neemt de trillingen weg die door het verkeer of de wind worden veroorzaakt. De camera heeft ook een ingebouwde E-flip-functionaliteit, deze zorgt ervoor dat wanneer de gevolgde persoon onder de dome camera doorloopt, de camera automatisch 180 graden mee draait.

Magnus Ekerot, countrymanager voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland: "Deze camera is bijzonder geschikt voor organisaties en bedrijven die hoge eisen stellen aan camerabeveiliging. De progressieve scan-technologie in combinatie met snelle en zorgvuldige camerabewegingen maakt dat de camera over een zeer breed blikveld beschikt, waarbinnen het mogelijk is om delen te selecteren en verder in te zoomen. Het resultaat is haarscherpe beelden die over een grote afstand worden gemaakt. We hebben in deze camera de beste binnen de technologie van IP-beveiliging samengebracht."

De Axis 233D dome netwerkcamera levert full frame rate video in MPEG4 en Motion JPEG-compressie. Daarnaast werkt de camera onder elke lichtomstandigheid, zowel 's nachts als overdag en zowel binnen als buiten, door de 128x dynamische range, die details uit een beeld kan filteren om zo helder beeld te krijgen. Verder beschikt de camera over videobewegingsdetectie, geluid in twee richtingen, geluidsdetectie, een voorgeprogrammeerde event-functionaliteit inclusief alarmbericht. De in- en outputpoorten maken het mogelijk om het controlemechanisme van het alarm, de deuren en sloten te koppelen aan de registraties van de camera. De Axis 233D wordt geleverd met complete montageset. Er is een aparte behuizing beschikbaar voor gebruik buitenshuis. Het product wordt ondersteund door applicatiesoftware die geleverd door partners in het Application Development Partner programma.

Prijs en beschikbaarheid

De Axis 233D dome netwerkcamera kost 2.399 euro (exclusief BTW) en vanaf 13 maart 2007 beschikbaar via de gebruikelijke Axis-distributiekanalen.

De hoge resolutiefoto is op te vragen via axis(at)whizpr.nl of door onderstaande link in uw browser te plakken:

https://private.filesanywhere.com/WHIZPR/v.asp?v=%8Aie%C9%A2%95p%B2%B2%A0

Over Axis

Axis verhoogt de waarde van netwerkoplossingen. Het bedrijf is een innovatieve marktleider op het gebied van netwerkvideo en printservers. Bij de producten en oplossingen van Axis ligt de nadruk op toepassingen zoals bewaking, controle op afstand en documentbeheer. De producten zijn gebaseerd op de intern ontwikkelde chiptechnologie, die tevens aan andere bedrijven wordt verkocht. Axis is in 1984 opgericht en staat genoteerd aan de Nordic List, Mid Cap, Information Technology (XSSE:AXIS). Axis heeft wereldwijd 18 kantoren en werkt samen met distributeurs en systeemintegratiespecialisten in 70 landen. Meer dan 95% van de omzet wordt geboekt op de markten buiten Zweden. Meer over Axis Communications BV op http://www.axis.com