Rechtbank Utrecht


Acht jaar gevangenisstraf voor overval in Bunschoten

14 maart - Een 40-jarige man uit Doorn is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens het plegen van een vijftal delicten, waaronder een gewapende overval op een gezin in Bunschoten.

Het openbaar ministerie had dezelfde straf geëist. Bij de overval op het gezin in Bunschoten - die hij samen met een groep jonge mededaders pleegde - werd 600 euro, een mobiele telefoon en autosleutels buit gemaakt. Daarnaast is de man veroordeeld, omdat hij jonge mannen probeerde aan te zetten tot het plegen van een overval op een juwelier in Driebergen en een eigenaar van een discotheek in Bunschoten. De inwoner van Doorn werd ook veroordeeld wegens een autodiefstal en bedreiging.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij zichzelf buiten beeld trachtte te houden en een groep jongens, onder wie minderjarigen, het vuile werk liet opknappen. Daarnaast weegt de rechtbank in de strafoplegging mee dat in de woning in Bunschoten niet alleen een echtpaar aanwezig was, maar ook hun twee jonge kinderen. Gebleken is de overval een enorme indruk op hen heeft gemaakt en dat zij daarvan zeer ernstige psychische gevolgen hebben ondervonden en nog ondervinden.

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 14 maart 2007 Naar boven