Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 14 maart

BREDA, 14 maart 2007

Verkeerscontrole Etten-Leur levert 68 bekeuringen op

ETTEN-LEUR: De politie van het nieuwe team Etten-Leur, Rucphen en Zundert heeft dinsdag op circa tien locaties in de drie gemeenten een flinke verkeerscontrole uitgevoerd. Tegen diverse
verkeersovertredingen zoals overschrijden maximumsnelheid, niet dragen van autogordel, niet handsfree mobiel bellen, foutief parkeren, overtreden van inhaalverboden en rijden in het voetgangersgebied werd verbaliserend opgetreden. In totaal werden er 68 bekeuringen uitgeschreven voor bovenstaande feiten. Bij de actie waren ruim veertig agenten betrokken.

BREDA: Bij een snelheidscontrole op de Westerhagelaan zijn dinsdag twaalf bestuurders op de bon geslingerd. Circa 100 passanten werden gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur war 50 km/uur maximaal is toegestaan.

Bredase meisjes aangehouden na winkeldiefstal

BREDA: Twee meisjes van 15 en 16 jaar zijn dinsdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden in een warenhuis aan de Karrestraat. Het 16-jarige meisje had een tube gel in haar tas gestoken en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Ook een vriend van het tweetal zou bij de diefstal betrokken zijn geweest, maar die vluchtte weg toen een beveiliger de meisjes aanhield. De meisjes zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen; proces-verbaal wordt opgemakt. De politie onderzoekt de zaak.

Oosterhouter aangehouden na gevaarlijk rijgedrag

BREDA: Een 20-jarige automobilist uit Oosterhout is dinsdagavond rond 23.45 uur aangehouden op het Stationsplein. Hij reed met zeer hoge snelheid over de Academiesingel en het Stationplein met gevaar voor voorbijgangers. De man vloog bijna met zijn auto, waarin ook twee vrienden zaten, uit de bocht. Agenten hielden de automobilist staande en hebben zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor kon de Oosterhouter weer gaan, met een proces-verbaal wegens gevaarlijk rijgedrag op zak. De man was een zogeheten beginnende bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van het rijbewijs).

Auteur: Andre van den Hul