Gemeente 's-Hertogenbosch

14-03-2007
Pijlers vastgesteld voor sportvisie 's-Hertogenbosch

Het college van burgemeester en wethouders heeft de pijlers vastgesteld van de nieuw te ontwikkelen sportvisie van de stad. Een nieuwe sportvisie is nodig omdat het eigen coalitieakkoord en de kabinetsnota het college heeft geïnspireerd tot een nadere formulering en actualisering van het sportbeleid. De gemeente onderkent het belang van sport en wil een bijdrage leveren aan een goed sportaanbod in de stad.

Sport is immers van groot belang voor de stad. Het is leuk om te doen en het draagt positief bij aan bijvoorbeeld de gezondheid en de maatschappelijke deelname van de inwoners. Het sportaanbod wordt vooral vorm gegeven door het samenspel van vele partijen, ieder vanuit zijn eigen rol en functie. De gemeente wil de "kracht van de stad" ook op het terrein van de sport optimaal benutten.

De vijf pijlers van de sportvisie worden gevormd door:


1) een gebundeld en wijkgericht sportaanbod,


2) sportieve openbare ruimte en het combineren van functies binnen (sport)voorzieningen,


3) topsport als waarde voor de stad,


4) de gemeente geeft ruimte en

5) sport in de "supporting" rol.

Na vaststelling van de pijlers van de sportvisie door de gemeenteraad wordt de dialoog gezocht met vele betrokkenen (sportverenigingen, gebruikersgroepen, onderwijsinstellingen, het Bossche bedrijfsleven, etc.) om een concretiseringslag te maken en de betekenis inzichtelijk te maken van de gekozen pijlers (april/mei 2007). Na deze consultatie van het "veld" wordt de sportvisie definitief ingevuld en gepresenteerd (september 2007).