Ingezonden persbericht


Persbericht

OpenVZ software op basis van Red Hat Enterprise Linux 5 beschikbaar

Herndon, Virginia, 14 maart 2007 - Het open source OpenVZ-project (www.openvz.org) maakt de beschikbaarheid van haar software voor servervirtualisatie op besturingssysteemniveau voor de aankomende Red Hat Enterprise Linux 5 (RHEL)-kernel bekend.

"Dit vormt een goede fundering met robuuste ondersteuning voor apparatuur en codestabiliteit, die we als basis kunnen gebruiken voor toekomstige OpenVZ-software", aldus Kir Kolyshkin, manager van het OpenVZ-project. "We blijven de nieuwste linux-versies op de voet volgen om gebruikers van open source van dienst te kunnen zijn."

De RHEL5-kernel is een aangepaste 2.6.18-kernel die op de volgende punten is verbeterd: -driverondersteuning en bug fixes, inclusief SATA, SCSI, Ethernet, Infiniband, wireless; -core subsystem bug fixes en verbeteringen, zoals networking, bestandssystemen en geheugenbeheer.

De nieuwe OpenVZ kernel software is te downloaden via http://openvz.org/download/kernel/rhel5. Daarnaast kunnen gebruikers installatie-instructies vinden via de OpenVZ wiki: http://wiki.openvz.org/Quick_installation. De site dient als een forum om kennis over OpenVZ op te doen en te delen en biedt documentatie als een kennisbank met bruikbaar advies.

Het OpenVZ-project bevordert de virtualisatie van besturingssystemen door middel van een gezamenlijke inspanning van en de vrije distributie aan gebruikers. Het OpenVZ-project - ondersteund door SWsoft - komt tegemoet aan ontwikkelaars, testers, documentatie-experts en andere geïnteresseerden die de ontwikkeling van technologie willen bespoedigen. OpenVZ is open source software die wordt ingezet als de basis voor de Virtuozzo virtualisatiesoftware van SWsoft.

OpenVZ
OpenVZ is Linux-gebaseerde softwaretechnologie voor servervirtualisatie op het niveau van het besturingssysteem. De oplossing creëert geïsoleerde en veilige virtuele omgevingen op een enkele fysieke server. Virtuele servers garanderen dat applicaties niet conflicterend zijn en onafhankelijk van elkaar opnieuw opgestart kunnen worden.

Met virtualisatietechnologie kan de server worden opgedeeld in vele kleinere servers die elk hun eigen taken uitvoeren. Hierdoor kan de server efficiënter worden gebruikt en is deze optimaal beschikbaar, terwijl de prestaties ervan nauwelijks verminderen.

OpenVZ-software wordt geleverd met tools die de gebruikers helpen bij het automatisch beheren van virtuele servers. Door de unieke architectuur op basis van een enkel besturingssysteem voeren de virtuele servers hun taken uit en presteren ze als onafhankelijke servers met hun eigen geheugen, configuratiebestanden, gebruikers en applicaties. Elke virtuele server kan afzonderlijk opnieuw worden opgestart. Door applicaties in te zetten op basis van templates kunnen nieuwe virtuele servers eenvoudig en binnen enkele minuten worden aangemaakt. OpenVZ kan enkele malen meer virtuele servers per CPU laten draaien dan andere virtualisatietechnologieën. OpenVZ onderhoudt eveneens een blog over virtualisatietechnologie: http://blog.openvz.org.


---

Voor redactionele informatie: PB0707 Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: marald@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com