Gemeente Schiedam


Maart

Leefbaarheidsonderzoek in Schiedam

14 maart 2007

De komende maanden vindt in Schiedam een onderzoek plaats naar de leefbaarheid in de stad. Dit onderzoek is een onderdeel van het Grotestedenbeleid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de gemeente Schiedam (en alle andere Grotestedenbeleid-gemeenten) verplicht een extra tussentijdse meting in 2007 te houden. Het zogenoemde leefbaarheidsonderzoek wordt nu al voor de zesde maal in Schiedam uitgevoerd. Het onderzoek bevat vragen over de leefbaarheid, veiligheid en het voorzieningenniveau (winkels e.d.) bij u in de buurt.

Via een willekeurige selectie uit het bevolkingsregister zijn in de maand maart 4.500 mensen benaderd. Deze mensen hebben inmiddels een brief en een vragenformulier met toelichting ontvangen. Het invullen van het vragenformulier zal enige tijd in beslag nemen. Het gemeentebestuur vindt het echter van groot belang dat u aan het Leefbaarheidsonderzoek deelneemt. Daarom worden onder degenen die het vragenformulier naar behoren ingevuld terugsturen 10 VVV-geschenkbonnen ter waarde van 25,- per stuk verloot.

Het onderzoek staat of valt met de bereidheid van inwoners om mee te werken aan het onderzoek. Uw antwoorden zijn belangrijk, omdat deze kunnen bijdragen aan een beter beleid van de gemeente om de leefbaarheid en veiligheid in de stad te vergroten. Daarnaast kan de gemeente door uw medewerking aan het onderzoek beter inspelen op uw wensen en behoeften op het gebied van leefbaarheid en veiligheid.

Indien u vragen heeft over het Leefbaarheidsonderzoek 2007, dan kunt u contact opnemen met Johan Deijl of Ton Dijkshoorn van de gemeente. Zij zijn te bereiken op de telefoonnummers (010) 2465597 en (010) 2465598.