Gemeente Schiedam


Maart

De gemeenteraad vergadert anders de commissies

14 maart 2007

Zoals eerder al bekend is gemaakt heeft de gemeenteraad op 12 februari 2007 besloten om anders te vergaderen. Een van de onderdelen van het anders vergaderen is Het Stadserf. Dit is een nieuwe manier waarop de raad contacten wil leggen met de bevolking voordat besluiten worden genomen. Zowel de raad als de bewoners van de stad hebben tijdens het "Stadserf" alle gelegenheid om onderwerpen aan de orde te stellen.

Ook de commissiestructuur is veranderd. Voorheen werd gewerkt met zes commissies, dit aantal is teruggebracht naar twee.

Er is nu een Commissie Samenleving en Bestuur met de beleidsterreinen Bestuur en Dienstverlening, Veiligheid en Sociale Infrastructuur en een Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer met de beleidsterreinen Ruimtelijke Ontwikkeling, Stadseconomie, Woonmilieu en Financiën.

Meer informatie over de beleidsterreinen van deze commissies vindt u op de website van de gemeente Schiedam onder Bestuurs Informatie.

Uiteraard kunt u deze commissievergaderingen bijwonen. Ook kunt u inspreken bij raadsvoorstellen die op de agenda staan; dit geldt niet voor keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen.

De raadscommissies vergaderen.

Agenda

Maandag 19 maart 2007 Commissie Samenleving en Bestuur 20.00 uur secr. dhr. J. Pegtel, tel. (010) 2465336 e-mail: j.pegtel@schiedam.nl
secr. dhr. B.T. de Winter, tel. (010) 2465853
e-mail: mailto:bt.d.winter@schiedam.nl

Dinsdag 20 maart 2007 Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer 20.00 uur secr. dhr. H.C. Jansson, tel. (010) 2465434 e-mail: hc.jansson@schiedam.nl

Tijdens deze commissievergaderingen komt onder andere aan de orde :

Commissie Samenleving Aanpak Schiedam-Oost en Bestuur Tijdens de begrotingsbehandeling van november 2006 heeft de raad een motie aangenomen waarin het college wordt opgeroepen om de problematiek ten aanzien van de leefbaarheid in Schiedam-Oost met voorrang, extra inzet en energie aan te pakken en om middelen te vinden om deze situatie te herstellen en de neergaande trend op alle gebieden om te buigen. Onderdeel van deze aanpak is het beschikbaar stellen van incidenteel vrijvallende middelen voor de aanpak van de problematiek in Schiedam-Oost. Eén van deze incidentele bedragen betreft de opbrengst van de afkoopregeling Leefbaarheid, Veiligheid en Stadseconomie en de Werkgelegenheidsimpuls.

De raad wordt voorgesteld een bedrag van 105.314 euro beschikbaar te stellen voor een impulsinvestering in de aanpak van Schiedam-Oost.

Uitvoeringsprogramma Veiligheid 2007
De raad wordt voorgesteld dit uitvoeringsprogramma vast te stellen. Met de vaststelling van dit programma wordt de mogelijkheid gegeven om te bezien of voldaan wordt aan de indertijd gestelde doelen in het beleidsplan Integraal Veiligheidsbeleid Schiedam.

Commissie Ruimtelijke Plan van Aanpak Kadernota Parkeren Ontwikkeling en Beheer 2006-2013
Het college biedt het plan van aanpak ter kennisneming aan. De commissie krijgt de gelegenheid hierop te reageren.

Informatie
Deze openbare commissievergaderingen vinden plaats in de Aleidazaal van het Stadskantoor, Stadserf 1.
Raadscommissies adviseren de gemeenteraad over stukken die in de raadsvergadering aan de orde komen. U kunt de vergaderingen van de raadscommissies bijwonen en bij raadsvoorstellen het woord voeren. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiepunt in de Stadswinkel. Klik hier om de agenda's in te zien.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij de commissiesecretarissen