Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 14 maart

BERGEN OP ZOOM, 14 maart 2007

Politie grijpt fietsendief in de kraag

ROOSENDAAL Een motoragent heeft vanmiddag om 15.15 uur in de Wilhelminastraat op heterdaad een 18 jarige man uit Roosendaal aangehouden voor diefstal van een fiets. Na een korte achtervolging lukte het de agent de dief aan te spreken. Tijdens de aanhouding kwamen zowel de motoragent als de fietsendief ten val. Aan dit avontuur hielden beiden geen letsel over.

De politie kreeg kort na 15.00 uur de meldingen binnen dat er op dat moment een diefstal van een fiets gepleegd werd op het Tongerloplein in Roosendaal. Gealarmeerde agenten troffen op het plein een jongen aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de agenten sprong de verdachte een fiets en koos het hazenpad. De verdachte vluchtte weg in de richting van de Nispensestraat. Vervolgens schoot hij het aldaar gelegen fietspad op waardoor de agenten de achtervolging te voet vervolgden. In de Wilhelminastraat lukte het een motoragent de man aan te spreken. De fietsendief schrok waardoor beiden elkaar raakten. De fiets waarop de man reed kon na de aanhouding teruggegeven worden aan de rechtmatige 44 jarige eigenaar.

Winkeldievegge aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagmiddag een 23-jarige vrouw uit Roosendaal aan in een warenhuis aan de Dokter Brabersstraat. De vrouw was gezien terwijl zij winkelwaar in haar kleding stopte. Ze is hierop aangehouden en de politie werd gealarmeerd. Ze bleek in bezit van maar liefst 145,- aan o.a. sierraden. De goederen zijn retourneert aan de winkel. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor openbare schennis

OUDENBOSCH: Toevallige aanwezigen hield op dinsdagavond rond 18.45 uur een 32-jarige man uit Oudenbosch aan voor openbare schennis. De man had zich volgens getuigen staan bevredigen aan het West-Vaardeke. Een passant had de man aangesproken. Hij was ervandoor gegaan. De man was even later terug gekomen om zijn fiets op te halen en hier aangehouden door een getuige. De politie hield de man aan en verhoorde hem. Hij is hierna met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Tweetal aangehouden na vechtpartij

ROOSENDAAL: De politie kreeg op dinsdagavond melding dat er bij een horecagelegenheid aan de Gastelseweg een vechtpartij gaande was. Er werden bij aankomst direct twee gewonden aangetroffen. Een 47-jarige man uit Roosendaal en een 44-jarige vrouw uit Bergen op Zoom. Ze verklaarden te zijn mishandeld door een, hen bekende, man na een woordenwisseling. De politie trof de man aan in de horecagelegenheid. Hij verklaarde dat de twee na de ruzie met slagwapens binnen waren gekomen. Vervolgens zouden ze een andere man, 53 jaar uit Roosendaal, en bezoeker van de gelegenheid hebben geslagen. De man die in de verklaring van het tweetal beschuldigd wordt van mishandeling zou een slagwapen hebben afgepakt en het tweetal hiermee hebben mishandeld.

De 53-jarige man uit Roosendaal deed aangifte van mishandeling cq. openlijke geweldpleging. Hij zou door de vrouw in het gezicht zijn geslagen als gevolg van een woordenwisseling. De vrouw was hierna buiten gezet en kwam even later met de 47-jarige man terug. Ze zouden hem hebben mishandeld. Het slachtoffer hield hieraan verwondingen over. En hierop was een vechtpartij ontstaan. De uitbaters van de gelegenheid deden aangifte van vernieling en bedreiging. Ze zijn ernstig bedreigd en er zijn tijdens de vechtpartij meerdere, moedwillige vernielingen aangebracht.
De politie hield de 47-jarige man en de 44-jarige vrouw aan. De man is vannacht na verhoor in vrijheid gesteld. De vrouw is in verzekering gesteld en vervolgens op woensdagmiddag in vrijheid gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Drietal aangehouden na inbraak bij bekende

ROOSENDAAL: De politie kreeg op woensdagochtend melding van een inbraak op de Van Effenlaan. De bewoonster van het pand zag hoe een bekende van haar de deur van haar huis probeerde open te breken. De man had een tijdje in het huis verbleven als gast, maar was de toegang tot het pand ontzegd door de bewoonster. Hij zou nu door middel van braak proberen binnen te komen. De politie zag bij aankomst een auto hard wegrijden. Na een achtervolging zijn de inzittenden, een 31-jarige man uit Roosendaal en een 25-jarige man uit Wouw op de Gezellelaan aangehouden voor medeplichtigheid aan poging tot inbraak. De andere man, een 25-jarige man uit Roosendaal, zou nog steeds aan het inbreken zijn. De politie hield hem aan in de tuin van het pand waar hij poogde in te breken. De drie zijn ingesloten voor verhoor en verder onderzoek. Van de bewoonster van het pand is aangifte opgenomen.

Meisje aangehouden voor winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: Personeel van een winkel aan de Zuivelstraat hield op woensdagochtend een 15-jarig meisje uit Bergen op Zoom aan voor winkeldiefstal. Het meisje zou hebben geprobeerd een paar schoenen weg te nemen uit de winkel. Ze is verhoord en in vrijheid gesteld. Later zal in overleg met justitie worden besloten wat haar straf zal zijn.

Man aangehouden met softdrugs

ROOSENDAAL: De politie hield op woensdagmiddag een 18-jarige Fransman aan voor softdrugsbezit. Surveillerende politiemensen wilden de auto controleren, omdat deze, gezien de staat van het voertuig, mogelijk gebreken vertoonde. Bij het aanspreken van de bestuurder verklaarde hij direct dat hij in bezit van drugs was. Er werd ruim 50 gram hennep in de auto gevonden. De drugs zijn in beslag genomen. De man is met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor inbraak op bedrijfsterrein

SPRUNDEL: De politie heeft een 28-jarige man uit Hoogerheide aangehouden. De man wordt ervan verdacht op dinsdagochtend het hek van een bedrijf aan de Struikhei te hebben geforceerd. De politie kreeg een melding dat er een vreemde man op het terrein van het bedrijf liep en dat er een vreemde auto stond. Bij aankomst is de auto weggetakeld en heeft men het terrein afgespeurd met een diensthond. Uiteindelijk vond men de verdachte verstopt op het terrein. De verdachte is verhoord en in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg