Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Beschermd wonen in de Pieter Langendijkstraat (persbericht 026, 14 maart 2007)

Volksbelang Wonen en Welzijn gaat 18 woningen in de Pieter Langendijkstraat verhuren aan de Verslavingszorg Noord Nederland. De woningen zijn bestemd voor een project Beschermd Wonen voor mensen met een verslaving en psychiatrische achtergrond. Het project wordt uitgevoerd door VNN en Lentis. De eerste woningen worden voor 1 juli 2007 opgeleverd. De gehele flat zal voor 1 januari 2008 bewoond zijn.

Beschermd wonen betekent dat de bewoners zelfstandig wonen maar met begeleiding. Het gaat om mensen die vanuit een klinische of ambulante behandeling zelfstandig kunnen gaan wonen. De bewoners wordt dagbesteding geboden via een werkplaats of andere activeringsprojecten. Voor de begeleiding is permanent personeel aanwezig.

De gemeente staat positief tegenover dit project, omdat nu voor deze doelgroep in de eigen woonplaats een voorziening komt. Tot nu toe was de doelgroep aangewezen op voorzieningen in de stad Groningen of elders.

Er komt voor het project een breed samengestelde begeleidingscommissie waarin ook wijkbewoners zitting zullen nemen. Volksbelang biedt de huidige huurders van de flat op een zorgvuldige wijze andere huisvesting aan. De direct omwonenden zijn op de hoogte en worden verder geïnformeerd via een informatieavond.