Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 14-03-2007

Mishandeling

Nieuwkuijk Dinsdagavond is in zijn woonplaats Nieuwkuijk een 25 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 20 jarige ex-vriendin enkele keren te hebben geslagen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man verzet zich bij aanhouding

Veghel Dinsdagavond kreeg de politie van een getuige de melding dat er op de Willem Barentszstraat in Veghel een man rond liep die verdacht veel belangstelling had voor geparkeerd staande autos en ook door de tuinen van enkele woningen liep.

De politie stelde een onderzoek in en trof een 40 jarige Duitser aan. De man kon geen aannemelijke verklaring afleggen voor zijn gedrag en kon zich niet legitimeren. Hij is toen aangehouden en in een politieauto overgebracht naar het politiebureau. Tijdens dit overbrengen begon hij zich te verzetten waarop het transport moest worden onderbroken om de man tot bedaren te brengen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Bedreiging en verzet

Zeeland Dinsdagmiddag is in zijn woonplaats Reek een 49 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht op woensdag 7 maart in het gemeentehuis in Zeeland bedreigende taal

te hebben gebezigd in de richting van een gemeenteambtenaar. Bij zijn aanhouding verzette de man zich tegen de politieagenten. Hij is ingesloten.

Verdachte van vernieling aangehouden

Uden In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op het Nonnenveld in Uden een 26 jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht van een woning aan genoemde straat een drietal ruiten te hebben vernield. Hij verklaarde dat te hebben gedaan omdat hij van de bewoner nog geld tegoed had. De man is ingesloten.

Verkeersongeval met letsel

Oss Dinsdagnamiddag raakten twee mensen licht gewond bij een verkeersongeval op de Megensebaan in Oss. Een 22 jarige Osse automobilist reed over genoemde weg in de richting van Oss. Een 25 jarige automobiliste uit Schaijk stond op dezelfde weg stil omdat zij linksaf de Achterschaijkse Walstraat op wilde rijden. De Ossenaar botste met behoorlijke snelheid tegen de stilstaande auto. Hij was waarschijnlijk verblind door de laagstaande zon. De Schaijkse automobiliste raakte bekneld in haar auto en is door de brandweer bevrijd. Beide betrokkenen raakten licht gewond en konden na medische behandeling weer naar huis.

Verkeerscontroles

Cuijk Dinsdag zijn op diverse wegen in Cuijk verkeerscontroles gehouden. Deze controles zijn gehouden door een zestal politiemensen die hun dagelijkse werkzaamheden in hoofdzaak in werkgebied Cuijk uitoefenen. Er zijn in totaal 63 overtredingen vastgesteld. Op de Katwijkseweg zijn 48 automobilisten, die zich niet aan de vastgestelde maximum snelheid van 50 kilometer per uur hielden, bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 kilometer per uur. De andere bekeuringen vielen onder meer voor het rijden zonder geldig rijbewijs, het niet handsfree bellen, het negeren van een rood verkeerslicht, het niet dragen van de autogordel en het niet dragen van een helm.