Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 14 maart

* GEWAPENDE OVERVAL CAFETARIA
ROTTERDAM - In de Rechthuislaan is dinsdagavond een cafétaria overvallen. Om even voor half tien stapten twee gemaskerde mannen, voorzien van vuurwapens, de zaak binnen. Ze bedreigden de eigenaar en leegden de kassalade. Met een nog onbekend geldbedrag heeft men zich lopend uit de voeten gemaakt. De recherche van het district Feijnoord -Ridderster stelt een onderzoek in naar de daders.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
BLEISWIJK - De politie van het district Noord heeft dinsdagmiddag een onderzoek ingesteld in een leegstaand bedrijfspand aan de Christiaan Huygensstraat. Een deel van de loods was afgeschot en van isolatiemateriaal voorzien. In dit deel werden twee hennepkwekerijen aangetroffen. Beide ruimtes stonden vol met bloeiende hennepplanten van 70 a 90 cm hoog en uiteraard was de nodige apparatuur aanwezig. In de meterkast was een beschermplaat verwijderd en werd de stroom illegaal afgetapt. Een nader onderzoek naar de verantwoordelijke(n) wordt ingesteld.


* CONTROLE-ACTIE ILLEGALE WERKNEMERS BINNENROTTE

ROTTERDAM - De Eenheid Vreemdelingenpolitie (EVP) van de politie Rotterdam-Rijnmond, afdeling Handhaving heeft op dinsdag een controle-actie gehouden op de markt aan de Binnenrotte. Deze controle gebeurde in samenwerking met de Arbeidsinspectie, het wijkteam en fietsteam. Tijdens de controle werden 14 mensen staande gehouden voor de Vreemdelingenwet. Tien van hen bleken illegaal in Nederland te verblijven. De Arbeidsinspectie gaat boetes opmaken tegen tien werkgevers die op kunnen lopen tot maximaal 8000 euro per illegale werknemer.