Verbond van Verzekeraars

Brancheopleiding Transport in nieuw jasje

De opleiding 'Branche Transport' van opleidingscentrum NIBE-SVV is in een nieuw jasje gestoken. Omdat de opleiding niet meer helemaal actueel was, heeft het NIBE-SVV de opleiding samen met het Verbond, de Stichting Assurantiebeurs Amsterdam en tussenpersonenorganisatie NVA geheel herzien. Resultaat: een kwalitatief hoogwaardige opleiding die interessant is voor de transportverzekeringsbranche.

De cursus 'Branche Transport' heeft altijd een specialistisch karakter gehad, waardoor deze in vergelijking met andere opleidingen van NIBE-SVV een beperkt aantal cursisten trok. Daardoor werd de cursus niet op alle onderdelen actueel gehouden. Reden genoeg voor de branche om de handen ineen te slaan en een herziene opleiding te ontwikkelen, die qua onderwijsvorm als zelfstudie is opgezet. Dat heeft als voordeel dat de opleiding kan worden toegespitst op een aantal verschillende functies (acceptant/sluiter, schadebehandelaar) met de bijbehorende competenties en de vereiste kennis. Het aantal modules in de vernieuwde opleiding is bovendien teruggebracht van vijf naar drie: goederentransportverzekering, vervoerdersaansprakelijkheid en cascoverzekering.
De cursus wordt financieel ondersteund door het Verbond, de NVA en de Stichting Assurantiebeurs Amsterdam. Het Verbond levert een bijdrage, omdat het veel waarde hecht aan het (door)ontwikkelen van de brancheopleidingen van NIBE-SVV. "De schadeverzekeringswereld is een dynamische wereld, waarin kennis van het verzekeringsvak, efficiency en kwaliteit essentieel zijn", aldus beleidsmedewerker Renée Martius.

Verzekerd!, maart 2007