Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar beroving en mishandeling

Nijmegen, 14-03-2007 o De politie in Nijmegen onderzoekt momenteel een beroving en mishandeling van een 23-jarige man uit Duitsland. De man had dinsdagavond afgesproken om aan de Ubbergseweg naar een auto te komen kijken om deze eventueel te kopen. De autodeal verliep anders dan verwacht, want hij werd vervolgens door twee mannen beroofd van het geld dat hij hiervoor bij zich had. De man verklaarde dat hij later die avond de vermoedelijke daders in de stad weer tegenkwam en door hen mishandeld werd. Vervolgens belde hij de politie.

Surveillerende agenten gingen ter plaatse en zagen een auto rijden die voldeed aan de omschrijving. Een achtervolging werd ingezet, maar deze had niet het gewenste resultaat. De auto werd daarna wel aangetroffen op de Landbouwstraat, maar de inzittenden hadden de benen genomen. De auto werd inbeslaggenomen.

s Nachts meldde een 23-jarige Nijmegenaar zich op het bureau in verband met deze zaak. De politie heeft deze man voor verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de zaak verder. (11)