Persberichten 14/03 middag

regio, 14-03-2007

Leiden Onderzoek naar diefstal met geweld Het door de politie ingestelde onderzoek naar de diefstal met geweld op een woning aan de Marepoortkade heeft tot op heden nog geen resultaat opgeleverd. Op dinsdagavond 13 maart drongen daar rond 20.00 uur twee mannen de woning binnen die na een worsteling met een 31 jarige bewoner met een geldbedrag vertrokken. De politie is in haar onderzoek op zoek naar getuigen die mogelijk informatie hebben over de daders of over een grijze Peugeot 206. Deze auto is mogelijk gebruikt door de twee daders en heeft vermoedelijk gestaan in de omgeving van de Lammermarkt. De politie vraagt getuigen die de daders de hal van het appartementencomplex waar de woning zich bevindt hebben zien binnengaan of hebben zien verlaten of informatie hebben over de auto te bellen met de politie in Leiden Centrum via 0900-8844.

Leiden Aanrijding Een 49 jarige automobiliste uit Leiden verleende op woensdag 14 maart rond 08.15 uur op de kruising Vinkweg met de Stevenshofdreef en de Dobbedreef, geen voorrang aan een 53 jarige vrouw uit Leiden die daar met haar snorfiets via een fietsoversteek de Vinkweg overstak. De snorfietsster liep door de aanrijding een gebroken been op en is overgebracht naar het LUMC.

Waddinxveen Politie treft verboden wapens aan De politie heeft dinsdagavond 13 maart in een woning in Waddinxveen verboden wapens gevonden. De vondst werd gedaan na informatie dat de 25 jarige bewoner wapens via een koopsite op Internet had gekocht. De politie vond acht imitatievuurwapens, één vlindermes, drie paar wurgstokken, één werpster, een set van 5 werppennen en een knuppel. De eigenaar verklaarde ze voor verzameldoeleinden in het buitenland gekocht te hebben. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Alle wapens zijn door de politie inbeslaggenomen.

Bergambacht / Lekkerkerk Berkenwoude Snelheidscontroles De politie heeft dinsdag 13 maart snelheidscontroles gehouden op de Lekdijk-West in Bergambacht, de Tiendweg-West in Lekkerkerk en het Westeinde en de Zuidbroekse Opweg in Berkenwoude. Zes automobilisten reden harder dan de maximumsnelheid van 60 km/h. en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/h .