Gemeente Rhenen


---

Groen licht heroriëntatie MFG

De gemeenteraad van Rhenen heeft het groene licht gegeven voor de notitie âNieuwe Ontwikkelingenâ over het Multifunctioneel Gebouw (MFG) in Het Bosje in Elst. Bij de gemeente is men hard aan het werk met de notitie, zodat deze op 10 juli 2007 in de gemeenteraad kan worden behandeld.

Tijdens de uitwerking van de notitie bleek een heroriëntatie nodig te zijn op onder andere de vraag of een beheer van het MFG deels door hoofdgebruikers moet worden gewijzigd in een commercieel beheer. Ook onderwerpen als deelname van het gezondheidscentrum, het beeldkwaliteitplan voor Het Bosje (stedenbouwkundige randvoorwaarden) en de gewenste wijzigingen in de verkavelingtekening van Het Bosje moeten nader uitgewerkt worden.

Met alle hoofdgebruikers van het MFG worden vóór 10 juli 2007 huurintentieovereenkomsten afgesloten. Op korte termijn worden hiervoor afspraken gemaakt.

In de maand mei 2007 wordt er een informatiebijeenkomst over het MFG verzorgd voor de inwoners. Dan wordt iedereen geïnformeerd over de verkaveling van Het Bosje en kan iedereen zijn of haar reactie op de plannen geven.

In een later stadium wordt de datum en de locatie van de informatiebijeenkomst bekend gemaakt.

persbericht 14 maart 2007

---