Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Unilever lanceert fruit en soja drank 'AdeZ'

ADEZ, EEN LEKKERE MANIER OM VAN SOJA TE GENIETEN

Rotterdam, 14 maart 2007 ­ Unilever lanceert een nieuw merk `AdeZ'. De allereerste drank met soja die niet alleen gezond is, maar bovendien heerlijk smaakt. AdeZ is een combinatie van vruchtensappen en soja-eiwit, met vitaminen en mineralen die helpen je lichaam sterk te houden. AdeZ is verkrijgbaar in vier smaken - Zwarte bes & Framboos, Mango & Abrikoos, Ananas & Passievrucht en Sinaasappel & Passievrucht.

De introductie van AdeZ staat in het teken van `Je dagelijkse krachtbron met fruit en soja'. Dit motto wordt onderbouwd door de producteigenschappen van AdeZ. Zo zorgt één glas met 250 milliliter AdeZ ervoor dat je 35 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium, magnesium, vitamine C en vitamine B6 binnenkrijgt. Het in AdeZ aanwezige hoogwaardige soja-eiwit is niet genetisch gemodificeerd en is een bouwstof voor je lichaam. Calcium is goed voor sterke botten; vitamine C is een antioxidant die de lichaamscellen beschermt; magnesium is essentieel voor een goede werking van de spieren; en vitamine B6 is belangrijk voor een goede stofwisseling. AdeZ bevat bovendien eenderde minder calorieën dan vruchtendranken en past prima in een gezond voedingspatroon.

Soja sterk in opkomst
Soja is een gezond ingrediënt, dat sterk in opkomst is. Soja heeft in Azië een lange traditie en krijgt ook in het Westen steeds meer voet aan de grond. Dankzij producten als tofu, tempeh en sojamelk zijn steeds meer mensen in het Westen zich bewust van de waardevolle en gezonde eigenschappen van sojabonen. Sojabonen bevatten hoogwaardige eiwitten, vezels, onverzadigde vetten, vitaminen, mineralen en andere gezonde bestanddelen. Met AdeZ wil Unilever Nederlanders ervan overtuigen dat soja niet alleen gezond maar ook lekker kan zijn.

Proeven is geloven
Wie eenmaal AdeZ geproefd heeft, is verkocht. Door de bijzondere combinatie van lekker en gezond, zullen ook de Nederlanders vallen voor de nieuwe fruit en soja drank. AdeZ is te vinden in het koelvak van de grote supermarktketens voor 1,99 euro per liter. Daarnaast is AdeZ verkrijgbaar bij tankstations en op NS-stations in een handzaam flesje van 250 milliliter wat 1,60 euro kost.

Over AdeZ
AdeZ combineert de frisse smaak van fruit met soja en bevat vitaminen en mineralen die helpen het lichaam sterk te houden. Hiermee geeft AdeZ als merk van Unilever invulling aan haar missie mensen te helpen zich goed te voelen, er goed uit te zien en meer uit het leven te halen door gezonde en verantwoorde voeding in combinatie met een goede persoonlijke verzorging en hygiëne. AdeZ maakt soja voor iedereen toegankelijk door een bijzonder product te bieden dat niet alleen lekker is, maar ook past binnen een gezond voedingspatroon.


- EINDE BERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht