Gemeente Hoorn


Bedrijfsleven, scholen en gemeente starten taskforce voor betere stages op lokaal niveau

14 maart 2007 - Vrijdag 16 maart ondertekenen scholen, ondernemersverenigingen en de gemeente een intentieverklaring om actief deel te nemen aan de taskforce Stage on Stage 007.

In de taskforce willen de organisaties samenwerken om het aanbod aan leerwerk- en stageplaatsen te vergroten en de kwaliteit ervan te verbeteren. Daarmee willen ze de vraag en het aanbod op de West-Friese arbeidsmarkt beter op elkaar aan te laten sluiten.

Deelnemende organisaties aan Stage on Stage 007 zijn: het Horizon College, Clusius College, DAmpte VMBO (s.g. Tabor), VMBO Titaan (Atlas college), Praktijkschool Westfriesland, De Spinaker, RMC (Regionale Meld- en Coordinatiefunctie), Kamer van Koophandel Noordwest- Holland, VOBH (Vereniging Ondernemers Binnenstad Hoorn), HOC (Hoornse Ondernemers Compagnie) en WBG (West-Friese Bedrijvengroep).

De gemeente Hoorn heeft een coördinerende rol. De gemeente streeft ernaar dat zo veel mogelijk inwoners, autochtoon en allochtoon, een stageplaats kunnen vinden bij het bedrijfsleven, want dat is noodzakelijk voor het behalen van een startkwalificatie. Wethouder De Boer: Hoorn is de eerste gemeente in Nederland die in de vorm van een taskforce probeert het thema stageplaatsen onder de aandacht te krijgen op lokaal niveau. Wethouder Witteveen en ik willen zonder dikke beleidsnotas eenvoudige instrumenten ontwikkelen en daar in de toekomst praktisch mee omgaan.

De werkgroep Stage en on Stage 007 is tijdelijk en wil binnen twee jaar met concrete instrumenten komen die leiden tot betere stages. De leden beginnen met het inventariseren van de knelpunten. Uit verkennende gesprekken blijkt dat het tekort aan stageplaatsen meevalt. Met name het begeleiden van stagiaires op de werkvloer verdient meer aandacht. Vervolgens zal de werkgroep initiatieven tot verbetering nemen, plannen implementeren en de uitvoering daarvan coördineren. Wanneer de taskforce uiteengaat, bekrachtigen de deelnemers dit met de ondertekening van prestatieafspraken.

Omhoog Terug Laatste wijziging van deze pagina: 14 maart 2007