Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 14 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 14-03-2007

Achterop vrachtauto

Zaandam, woensdag 14 maart 2007, 06:56 uur.

Een 40-jarige man uit Zaandam is gewond geraakt bij een aanrijding op de Provincialeweg Zaandam-Castricum. De man reed met zijn personenauto vanuit de richting Havenstraat en reed door onbekende oorzaak nabij de Albert Heijnweg tegen de achterzijde van een vrachtauto die werd bestuurd door een 28-jarige man uit Assendelft. De Zaandammer werd per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer was ter plaatse omdat er in de melding sprake was van beknelling. De personenauto werd door een bergingsbedrijf weggesleept en de vrachtwagen kon zijn weg vervolgen. De politie hoort getuigen en betrokkenen en maakt proces-verbaal op van de aanrijding.

Winkelen zonder knip

Purmerend, dinsdag 13 maart 2007, 11:46 uur.

De politie heeft een 39-jarige Purmerendse meegenomen naar het politiebureau omdat zij door bewakingspersoneel van een warenhuis aan de Weeshuissteeg was aangehouden wegens winkeldiefstal. De bewakers hadden gezien dat de vrouw truitjes in haar tas deed en zonder te betalen de winkel verliet. Bij nader onderzoek in de tassen van de verdachte werden goederen aangetroffen uit twee andere warenhuizen. Hiervoor waren geen bonnetjes aanwezig en na enig doorvragen gaf de Purmerendse toe dat deze goederen ook waren gestolen. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de verdachte mocht na verhoor het bureau verlaten.

Winkeldieven

Zaandam, dinsdag 13 maart 2007, 13:52 uur.

Een 60-jarige Amsterdammer is door de politie gehoord omdat hij wordt verdacht van winkeldiefstal. De man kwam bij een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg winkelen en 'vergat' daarbij een slot met een waarde van 75 euro af te rekenen. De verdachte heeft het slot alsnog betaald en werd na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Een 32-jarige man uit Koog aan de Zaan werd in dezelfde winkel een uurtje later door bewakingspersoneel aangehouden omdat hij een boormachine met een waarde van ruim tweehonderd euro zou hebben meegenomen zonder te betalen. De bewaking had gezien dat de man de machine uit het koffertje nam en in zijn rugtas deed. Hierna ging hij de winkel uit en werd vervolgens onderschep en overgedragen aan de politie. De boormachine bleef in de winkel en tegen de Koger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op woensdag werd in dezelfde winkel een 48-jarige Zaandamse aangehouden die diverse goederen in een tas had gedaan en deze zonder af te rekenen voorbij de kassa had meegenomen. De vrouw werd na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Heling

Purmerend, dinsdag 13 maart 2007, 15:45 uur.

De politie heeft een 29-jarige man uit Purmerend gehoord als verdachte van heling van een fiets. Bij controle van een geparkeerde fiets bleek dat deze van diefstal afkomstig was. De 'eigenaar' had zich bij de agenten gemeld en vertelde dat hij de fiets jaren geleden in Alkmaar had gekocht van een junk. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar en de Purmerender krijgt een proces-verbaal wegens heling.

Een 13-jarige fietser uit Zaandam werd in zijn woonplaats door agenten aan de kant gezet omdat er geen ringslot op de fiets zat. Bij controle bleek het voertuig als gestolen geregistreerd te staan. De fiets zou door de vader van de jongen enkele weken eerder gekocht zijn in Zaandam. De fiets werd in beslag genomen en de jongen na verhoor heengezonden.

Afval verbranden

Westzaan, dinsdag 13 maart 2007, 20:00 uur.

Een 43-jarige bewoner van het Zuideinde heeft van de politie een bekeuring gekregen omdat hij houtafval verbrandde in een container. De man verklaarde dat hij ophalen door de gemeente te duur vond.

Softdrugs

Wormerveer, dinsdag 13 maart 2007, 20:05 uur.

De politie heeft een 47-jarige man zonder vaste woonplaats, een 17-jarige jongen uit Amstelveen en een 25-jarige man uit Wormerveer aangehouden wegens het in bezit hebben van softdrugs. Een personenauto met de 47- en 17 jarige bleek bij controle op de Westerstraat niet verzekerd en in een tasje werden tien zakjes wiet aangetroffen. Bij de Wormerveerse verkoper werden in zijn woning 30 voorgedraaide joints aangetroffen. De verdovende middelen werden in beslag genomen en de auto kan pas worden afgehaald als deze is verzekerd. Het drietal werd na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Dronkenschap

Purmerend, dinsdag 13 maart 2007, 20:32 uur.

Op de Gouwzeestraat heeft de politie een 52-jarige man op de tiende etage van de flat aangehouden omdat hij in beschonken toestand gevaarlijke capriolen uithaalde. De man werd ter ontnuchtering en voor eigen veiligheid ingesloten en de volgende dag met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap in vrijheid gesteld.

In Zaandam heeft de politie een 47-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden die onmachtig in een plantsoen op de A.F.D. Savornin Lohmanstraat lag. De man probeerde aan de agenten te ontsnappen maar viel steeds om. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en een arts heeft hem onderzocht omdat hij nogal hard op straat was gevallen. De volgende ochtend werd de verdachte na te zijn ontnuchterd in vrijheid gesteld.

Aanhoudingen na diefstal uit kleedkamer

Oostzaan, dinsdag 13 maart 2007.

De politie heeft in een onderzoek naar diefstallen uit een kleedkamer twee jongens van 15 en 16 jaar uit Oostzaan als verdachten aangehouden. De jongens zouden op 4 maart uit een dameskleedkamer van een voetbalvereniging aan de Twiskeweg diverse goederen hebben weggenomen. Uit de doorzochte tassen van het dameselftal verdwenen telefoons, geld en sieraden. Uit het onderzoek bleek dat één jongen op de uitkijk stond terwijl de ander de spullen weghaalde. Telefoons werden doorverkocht aan een 15-jarige Zaandammer die ze weer doorverkocht aan een 16-jarige plaatsgenoot. De Zaandammers werden aangehouden als verdachten van heling. Bij enkele verdachten werden meerdere gestolen goederen teruggevonden. Inmiddels zijn alle verdachten onder ouderlijk gezag gesteld. Proces-verbaal van de diefstallen wordt opgemaakt.

Inbraak restaurant

Zaandam, woensdag 14 maart 2007, 11:24 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar en inbraak in een restaurant aan het Gibraltar. Men wist binnen te komen door met een ijzeren staaf een luchtrooster te vernielen. Eenmaal in het restaurant werd met een mes de kassa opengebroken en werd voor een paar tientjes aan wisselgeld meegenomen. Forensische Opsporing heeft enkele sporen veilig weten te stellen die nader zullen worden onderzocht.