Overname SLI Sylvania door Havell's India

14.03.2007 / 16:46 / Rubriek: Economie / Organisatie: Sli nederland

Sli nederland

SLI Sylvania and Havell's India gaan samen en worden een wereldwijde gigant in Verlichting en Elektronische Componenten


- Toonaangevende wereldwijde ontwerper en leverancier van lichtapparatuur, SLI Sylvania, is overgenomen door de Indiase elektronische componenten specialist Havell's voor Euro 227,4 miljoen

- Aanvullend geografische gebied en product expertise bieden enorme groeikansen
- Havell's aanvullende product portfolio verbreedt het SLI Sylvania productassortiment en opent nieuwe segmenten

- Hoofdkantoor SLI Sylvania wereldwijd verhuist naar Frankfurt, Duitsland

Frankfurt, 13 maart 2007 - Havell's een toonaangevende Indiase producent en leverancier van verlichtingsapparatuur en elektronische componenten voor huishoudelijk en industrieel gebruik, heeft vandaag een definitieve overeenkomst getekend om SLI Sylvania te kopen. De verkoopprijs van Euro 227,5 miljoen zal worden gefinancierd door een international consortium geleid door Barclays Capital. De transactie betreft alle onderdelen van SLI Sylvania in Europa, Latijns Amerika en Zuid-Oost Azië en zal in april worden afgerond.

SLI Sylvania en Havell's zullen hun producten en markten gebruiken om de beste 'one stop shop' voor zowel verlichtingsapparatuur als elektronische componenten te worden. De twee bedrijven samen zouden een opbrengst gegenereerd hebben van ongeveer Euro 750 miljoen in 2006. SLI Sylvania heeft ook aangekondigd dat het wereldwijde hoofdkantoor zal verhuizen naar Frankfurt, Duitsland.

Paul Griswold, CEO van SLI Holding International LLC, zegt over de transactie: 'De combinatie van Havell's en SLI Sylvania biedt enorme kansen voor beide bedrijven. Het bestaande management van SLI Sylvania zal aanblijven en de ontwikkeling van het nieuwe bedrijf leiden op het groeipad zodat onze wereldwijde klanten altijd de beste service en kwaliteit krijgen.'

De regionale focus van SLI Sylvania ligt in Europa en Latijns-Amerika met groeiende activiteiten in de opkomende economieën in Azië en het Midden-Oosten; terwijl de belangrijkste regio voor Havell's, India is. Hierdoor, zal de nieuw gevormde groep een wereldwijd productie, technologie en commercial platform hebben welke een snel uitbreidende internationale positie zal ondersteunen in vooral de snel groeiende ontwikkelingsmarkten.

Qima Rai Gupta, voorzitter van Havell's, zegt over de overeenkomst: 'Havell's heeft in SLI Sylvania de perfecte partner gevonden. Het gerenommeerde merk en het internationale sales netwerk van SLI Sylvania stellen ons in staat ons internationale proces te versnellen. Daarnaast biedt SLI Sylvania zeer aantrekkelijke verlichtingscomponenten die zeker door de Indiase klanten in de snel groeiende markt zeer gewaardeerd zullen worden.'

Over SLI Sylvania
SLI Sylvania is een toonaangevende wereldwijde ontwerper en leverancier van verlichtingsapparatuur met activiteiten over de gehele wereld. De groep is met name actief in Europa en Latijns-Amerika en heeft een focus op groei in Azië en het Midden-Oosten. Het bedrijf biedt een complete serie lampen en armaturen voor professionele en consumenten- verlichting. SLI Sylvania richt haar middelen en technische kennis op innovatieve en klant georiënteerde verlichtingsoplossingen. Het doel van het bedrijf is klanten de beste producten, ondersteuning en service te bieden/geven van de gehele verlichtingsindustrie.
SLI Sylvania zal haar hoofdkantoor krijgen in Frankfurt en genereerde een sales van Euro 469 miljoen in 2006 (2005: Euro 446 miljoen). Het bedrijf verkoopt producten onder de Sylvania naam over de gehele wereld behalve in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Nieuw Zeeland, Australië en Puerto Rico.

www.sli-sylvania.com

Over Havell's India Ltd.
Havell's is een belangrijke Indiase producent en leverancier van verlichtingsapparatuur en elektronische componenten voor huishoudelijk en industrieel gebruik. Het bedrijf is opgericht in 1958 en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke industriële kracht in India. Havell's produceert beveiligingsapparatuur, industrieel en huishoudelijk schakelmateriaal, bekabeling en verlichtingsproducten. Het hoofdkantoor van Havell's is gevestigd in Delhi, met lokale kantoren in India en een wereldwijd distributienetwerk. In de eerste negen maanden van het fiscale jaar 2006/2007 (april tot december 2006) groeiden de verkoopopbrengsten tot meer dan Euro 208 miljoen, dit is een stijging van 53% ten opzichte van dezelfde periode in 2005/2006. De opbrengsten van het volledige jaar 2005/2006 bedroeg per 31 maart 2006 Euro 207,7 miljoen. Havell's is genoteerd op de nationale beurs van India en de Bombay Stock Exchange; de totale marktwaarde bedraagt ongeveer Euro 430 miljoen.

www.havells.com