Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland

59 leden nemen afscheid van Provinciale Staten

10 Statenleden ontvangen Koninklijke onderscheiding

Op 14 maart namen 59 Statenleden afscheid van Provinciale Staten. Tien van hen ontvingen uit handen van de Commissaris van de Koningin, Jan Franssen, een koninklijke onderscheiding.

Joop Evertse (SGP/CU), Kees Freeke (SGP/CU) en Hans Klein namen na meer dan 12 jaar afscheid van het Provincieparlement. 21 Vertekkende Statenleden hebben tussen de 8 en de 12 deel uit gemaakt van Provinciale Staten. 23 Statenleden vertrekken na 4 jaar en 12 Statenleden gaan weg na minder dan 4 jaar. Zij waren tussentijds in de Staten gekomen.

De volgende vertrekkende Statenleden ontvingen een Koninklijke onderscheiding:

Mw. Cock Huigen (VVD), Ridder in de Orde van Oranje Nassau; Han Weber (D66),Lid in de Orde van Oranje Nassau;
Mw. Hermine Taal (CDA),Lid in de Orde van Oranje Nassau; Gerrit Wim van Veelen (ChristenUnie),Lid in de Orde van Oranje Nassau; Jan Helder (VVD),Lid in de Orde van Oranje Nassau; Huub Hieltjes (VVD),Lid in de Orde van Oranje Nassau; Joop Evertse (ChristenUnie),Lid in de Orde van Oranje Nassa; Kees Freeke (SGP),Lid in de Orde van Oranje Nassau; Hans Klein (CDA),Lid in de Orde van Oranje Nassau; Mw. Tineke Eelkman (LPF),Lid in de Orde van Oranje Nassau;

Op 15 maart worden de nieuwe Statenleden geïnstalleerd door de Commissaris van de Koningin. Iets minder dan de helft van de nieuwe Provinciale Staten bestaat dan uit nieuwe leden.

Bron: Statengriffie, telefoon 070 - 441 63 93