Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Voorzieningen voor begeleid wonen op Putsebocht

Op de Putsebocht, in de wijk Bloemhof, komen twee voorzieningen voor begeleid wonen, voor mensen met psychische problemen.

28 Bewoners

In een voorziening van het Leger des Heils komen 16 bewoners, in een voorziening van BAVO GGZ Europoort 12 bewoners.

3 bijeenkomsten

Op maandag 5 maart 2007 hield de deelgemeente drie bijeenkomsten voor bewoners en ondernemers. Ook de komende tijd zal de deelgemeente nog bijeenkomsten organiseren. Bewoners kunnen hier ook om vragen.

Met begeleiding goed functioneren

De toekomstige bewoners zijn mensen met psychische problemen. Ze kunnen (nog) niet zelfstandig wonen, maar zijn wel in staat om met begeleiding goed te functioneren. De begeleiding is 24 uur, alle dagen van de week. Overdag is de begeleiding in de woonvoorziening, s avonds en s nacht is de begeleiding oproepbaar.

Geen drugsverslaafden

Omwonenden vroegen zich op de bijeenkomsten af of het om drugsverslaafden gaat. Dat is niet zo. De toekomstige bewoners hebben géén drugsverslaving, maar kampen met psychische problemen.

Bewoners praten ook mee

De voorzieningen voor begeleid wonen mogen geen overlast opleveren voor de omwonenden. Daarover worden keiharde afspraken gemaakt met het Leger des Heils, BAVO, politie en de (deel)gemeente. De bewoners praten ook mee over de afspraken. De afspraken komen op papier, in een zogeheten convenant.

Beheerscommissie

De deelgemeente start een beheerscommissie (met politie, deelgemeente, instellingen en bewoners) die toeziet dat de afspraken worden nagekomen. Bewoners kunnen zich ook aanmelden voor de beheerscommissie.

Verantwoordelijkheid

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord neemt vanuit maatschappelijk oogpunt zijn verantwoordelijkheid. Ook Rotterdammers die psychische problemen hebben of die dak- en thuisloos zijn, moeten uitzicht hebben op een normaal bestaan.

Afspraken

In Feijenoord komen daarom - net als in de andere deelgemeenten - voorzieningen voor begeleid wonen ten behoeve van deze groep mensen. Hierover hebben alle deelgemeenten afspraken gemaakt met het college van Burgemeester en Wethouders.

Vragen

Het dagelijks bestuur wil u goed informeren. Als u nog vragen heeft, bel dan met Marloes Pronk van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 60 23