Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Bomen Laan op Zuid redden het niet

De ruim twintig bomen (foto) die in 2005 verhuisd zijn van het Afrikaanderplein naar de Laan op Zuid, redden het niet.

Overlevingskansen nihil

Ze worden dan ook op zeer korte termijn gerooid. De kwaliteit van de bomen is dusdanig slecht dat de overlevingskansen nihil zijn.

Herinrichting Afrikaanderplein

De bomen stonden oorspronkelijk op het Afrikaanderplein. In verband met de herinrichting van het plein verhuisden ze twee jaar geleden naar de Laan op Zuid. Het is altijd de bedoeling geweest dat de bomen zouden terugkeren naar het Afrikaanderplein, zodra de herinrichting van dat plein voltooid was.

Aansterken

Het vernieuwde Afrikaanderplein was eind 2005 klaar. De kwaliteit van de (tijdelijk) verplante bomen was echter dusdanig slecht dat ze nog niet verplaatst konden worden. Ze kregen noodgedwongen meer tijd om aan te sterken. Meer dan twintig bomen redden het niet en zijn nu dood.

Nieuwe bomen op Afrikaanderplein

Helaas blijkt de kwaliteit van de drie à vier bomen die nog overlevingskansen hadden, slechter geworden te zijn en moeten ze ook worden gekapt. Recent zijn dan ook nieuwe bomen geplant op het Afrikaanderplein.

Parkstad

Het rooien van de bomen gebeurt op zeer korte termijn, omdat de voorbereidende werkzaamheden voor Parkstad snel starten.