Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Verzoek om vrijstelling voor bouw Media Markt en woontorens

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord maakt bekend dat Celestian International BV een verzoek om vrijstelling heeft ingediend voor de bouw van een winkelruimte en woningen aan de Beijerlandselaan, Laantjesweg, Beverstraat (Beijerkop Oost).

Woontorens

De winkelruimte (Media Markt) bevindt zich op de begane grond op de kop van de Beijerlandselaan. Hierboven verrijzen twee woontorens van respectievelijk 29 en 49 meter hoog en er wordt gebouwd in 6 en 14 bouwlagen (61 appartementen en 15 stadswoningen).

Rotterdamse architectuur

De woontorens bestaan uit één kleur baksteen. Doordat de bakstenen verspringen in diepte ontstaat een ritmisch en divers gevelbeeld. Verder valt het gebouw op door de witte betonnen kaders. Het metsel werk en de kaders verwijzen naar vroegere kenmerkende Rotterdamse architectuur. De nieuwbouw is onderdeel van een grootschalige vernieuwingsslag in Rotterdam Zuid.

Parkeerhof

De bewoners van de nieuwbouw kunnen op het binnen terrein (collectieve parkeerhof) parkeren. Het parkeerhof biedt ruimte aan 71 parkeerplekken en is bereikbaar via een poort aan de Beverstraat. Het overige parkeerprogramma zal in de nieuw te bouwen ondergrondse parkeergarage, De Strip, worden opgelost. In totaal worden 220 plaatsen in de nieuw te bouwen ondergrondse parkeergarage langs de Colosseumweg gerealiseerd. De auto-ontsluiting van het terrein en expeditie Media Markt vindt plaats via de Beverstraat.

Bestemmingsplan

Het bouwplan ligt gedeeltelijk in het bestemmingsplan Hillesluis en heeft hierin de bestemming woningen gestapeld en gedeeltelijk in het bestemmingsplan Kop van de Beijerlandselaan en heeft de bestemming Gemengde doeleinden I en II en Verblijfsgebied. Het plan is in strijd met de bestemming Woningen gestapeld, omdat er in drie bouwlagen wordt gebouwd. Daarnaast is het plan voor het grootste deel in strijd met de aangegeven hoogtes. Ook is het plan in strijd met artikel 4, lid 4, sub, in verband met het overschrijden van het aantal bvo voor commerciële functies.

Vrijstelling

Om de woningbouw en winkelruimte op deze locatie mogelijk te maken, dient vrijstelling te worden verleend van het geldende bestemmingsplan. Dit kan door toepassing van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het dagelijks bestuur van de deelgemeente wil hieraan medewerking verlenen.

Ter inzage

Het verzoek om vrijstelling ligt daarom ter inzage van 15 maart tot 27 april 2007 in het kantoor van de deelgemeente aan de Maashaven O.z. 230. Het kantoor is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Zienswijzen

Gedurende de termijn dat het verzoek om vrijstelling ter inzage ligt, kan een ieder schriftelijk en mondeling gemotiveerde zienswijze kenbaar maken bij: het dagelijks bestuur van de deelgemeente, Postbus 9555, 3007 AN Rotterdam.

Informatieavond

Voor de bewoners van de Riederbuurt Noord organiseert de deelgemeente Feijenoord op woensdag 28 maart een informatieavond over bovengenoemde bouwplannen. Een ieder is van harte welkom. De bijeenkomst in Het Kopblok aan de Riederlaan 200 begint om 19:30 uur.

Informatie

Voor meer informatie over de plannen of voor het uiten van mondelinge zienswijzen kunt u bellen met Henk Koedijk, programmaleider van de deelgemeente Feijenoord. Hij is telefonisch te bereiken via (010) 291 60 54.