Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 058

datum: 14 maart 2007

Tien nominaties voor Jongerenprijs

Voor de Jongerenprijs 2007 zijn tien plannen genomineerd. Uit de 18 inzendingen blijkt dat de deelnemende jongeren zeer creatief zijn. Op vrijdag 20 april presenteren de genomineerden hun plan in de Observant. Een vak- én publieksjury bepalen dan naar wie de twee jongerenprijzen gaan. Het gaat om E 5.000,-- voor de categorie 12 tot 16 jaar en om E 10.000,-- voor de categorie 17 tot 24 jaar. Het is het 3e jaar dat gemeente Amersfoort de Jongerenprijs, samen met Young Vision, organiseert.

Young Vision, het onafhankelijke en vrijwillige jongerenpanel van Amersfoort, heeft alle inzendingen beoordeeld. Het jongerenpanel lette op originaliteit, aansluiting bij de doelgroep, het idee achter het plan, de uitwerking en de uitvoerbaarheid. Nieuw is dat er twee leeftijdscategorieën zijn en twee prijzen. De volgende plannen zijn genomineerd:

Genomineerd voor 12 tot 16 jaar

. Lisa van Duijn (16) voor talentenjacht 'Looking 4 you'. Young Vision: "Talentenjachten zijn zeer populair bij jongeren. Ook andere jongeren kwamen met ideeën voor een talentenjacht. Het plan van Lisa is het best uitgewerkt en heeft een aansprekende titel." . Jaimy de Graaf (14) voor jongerenfeest 'Bubbeling Valley'. Young Vision: "Een leuk feest, een goed uitgewerkt plan en aan vrijwel alles is gedacht." . Jan Marc Bode (12), voor 'Ride on', een wedstrijd mountainboarden (een combinatie van surfen en snow-, wake- en skateboarden) met demo's en workshops. Young Vision: "Een zeer origineel plan, sportief en spectaculair. Aandachtspunt: de veiligheid van deelnemers en bezoekers." . Dana Shirazi (14) voor een rappersfestival in Park Schothorst. Young Vision: "Een goed uitgewerkt plan dat aansluit bij de beleving van jongeren. Rap en hiphop zijn ongekend populair. Het evenement zal veel publiek trekken." . Tashin Yanging (16) voor 'Fun4you', een dag voor jongeren met straatvoetbal, idols, disco en knutselen. Young Vision: "Goed uitgewerkt en onderdelen voor 9 tot 12-jarigen en 12 tot 16-jarigen. Een evenement dat jongeren zal aantrekken."

Genomineerd voor 17 tot 24 jaar

. Roy Staal (17), voor 'De Jongeren Challenge', een sport- en speldag met als doel verbroedering. Young Vision: "Zeer goed uitgewerkt en activiteiten voor verschillende leeftijden. Veel waardering voor het idee achter het plan." . Lisa Siliakus (16), voor 'Lentekriebels', een cabaretfestival op het Lieve Vrouwekerkhof. Young Vision: "Een erg origineel idee en voor zowel jongens als meisjes. Humor is een goed middel om jongeren bij elkaar te brengen en staat garant voor een vrolijke en gezellige dag."

. Mohammed Kaoui (20), voor 'Hoe goed ken ik jou?', een survivalproject om het vertrouwen onder jongeren te vergroten. Mohammed wil er ook een documentaire over maken. Young Vision: "Goed uitgewerkt, zeer mooie en veelzeggende titel. Veel waardering voor het idee achter het plan." . Frederique van der Wekken (18), voor haar plan 'Modeshow', voor 12 tot 23-jarigen met kleding uit Amersfoortse winkels. Young Vision: "Leuk, origineel en afwijkend van andere plannen die meer op actie zijn gericht. Valt bij meisjes zeker in de smaak." . Carlijn Leenders (20), voor 'Daar zit wat in!', een multicultureel festival in park Schothorst met optredens, workshops, dans en eten. Young Vision: "Het best uitgewerkte plan. Carlijn heeft er veel tijd in gestoken en het idee achter het plan is erg goed."

Over de Jongerenprijs

Met de Jongerenprijs wil de gemeente, in samenwerking met Young Vision, de jeugd stimuleren om met plannen te komen en die zelf ook uit te voeren. Dit sluit aan bij de Operatie Amersfoort Jong. Amersfoort is een stad met 42.000 inwoners onder de 24. Samen met jongeren, maar ook met ouders, scholen en instellingen, werkt de gemeente aan een stad met ruimte, kansen en zorg voor alle Amersfoortse jongeren.

Informatie:

- Gemeente Amersfoort: Wieneke Wolthuis, communicatieadviseur a.i. van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), 033 469 43 51 (b.g.g. 06 15 00 69 51).
- Young Vision: Thomas van Gaal, telefoon 06 19 86 28 88


---- --