Politie Drenthe

Woensdagmiddag

Assen, 14-03-2007

Politie onderzoekt diefstal drank

ROGAT Dinsdagnacht is uit een vrachtauto op de Industrieweg een hoeveelheid alcoholhoudende drank gestolen. De daders hebben de achterdeur van de vrachtauto opengebroken. De buit bestaat uit een paar honderd flessen sterke drank, waaronder whisky en grappa. De politie onderzoekt deze zaak. (07-121127)

Scooter rijdt door na aanrijden fietser

HOOGEVEEN Woensdag omstreeks 12.30 is een 73-jarige vrouw uit Hoogeveen gewond geraakt bij een ongeval. Ze werd op haar fiets aan gereden door een onbekende scooterrijder. Deze verleende op het Schutsplein geen voorrang aan de vrouw, die daarbij ten val kwam. Ze is met nog onbekend letsel naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. De scooter is na het ongeval doorgereden. De politie is op zoek naar de bestuurder, een naar schatting 16-jarige jongen. De scooter is zwart van kleur. De politie vraagt aan getuigen van dit ongeval om zich te melden bij de politie van de basiseenheid Hoogeveen West / De Wolden, telefoon 0900 8844. (07-121229)

Auto in brand

COEVORDEN Woensdagmorgen is brand ontstaan onder de motorkap van een personenauto aan de Bellweg. De auto stond stationair te draaien toen de eigenaar plotseling vlammen onder de motorkap vandaan zag komen. Samen met een buurman wist hij de brand te blussen, maar de auto heeft wel zware schade opgelopen. (07-121133)

Bekeuringen bij bromfietscontrole

EELDE Woensdagmorgen heeft de politie bij een controle op de Hoofdweg vier bekeuringen uitgedeeld. Een bromfiets reed met een valse kentekenplaat. Een ander met een gladde band. In totaal zijn achttien bromfietsers gecontroleerd. (07-121175)

Politie ontmantelt hennepkwekerij

ASSEN Woensdagmorgen heeft de politie na een onderzoek een hennepkwekerij aangetroffen in een bovenwoning aan de Marktstraat. Daarbij is een 23-jarige man uit Assen aangehouden. In totaal zijn ruim vijfhonderd planten aangetroffen. De benodigde elektriciteit bleek illegaal te worden afgetapt, gestolen dus. Een medewerker van Essent was bij de ontmanteling aanwezig. De stroom is afgesloten. De planten en alle bijbehorende apparatuur is in beslag genomen en wordt vernietigd. (07-120977)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.